Ne treba nam Zvezda, sami sebe pobeđujemo

Izvor: Mondo, 06.Jan.2013, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne treba nam Zvezda, sami sebe pobeđujemo"

Trener košarkaša Partizana pozvao navijače da prekinu podele i da navijaju jedistveno: "Ovo je šizofrena situacija. JSD Partizan su potrebni jedinstveni navijači". Sudije vagale da li da prekinu utakmicu.

Košarkaški klub Partiizan se naplaćao kazni proteklih sezona, a i ove zbog navijača i incidenata.

U Evroligi i u regionalnoj, ABA ligi, naplaćena je svaka petarda, svaki upaljač, svaki kovani novčić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Nema sumnje da će crno-beli ponovo biti kažnjeni zbog prekida u derbiju ABA lige protiv Cibone, koji je srpski šampion mogao čak i da izgubi bez borbe!

Podela među navijačima Partizana je već duže problem celog Sportskog društva.

POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU

Takozvani "Alkatraz" i takozvani "Zabranjeni" šibaju se gde stignu po Beogradu, čak je jedan momak (Ivan Perović) platio životom tu suludu borbu za prevlast na tribini. Najnoviji incident dogodio se u subotu uveče u hali "Pionir" kada su se najpre sukobili pripadnici dve grupe, a potom su se "Zabranjeni" oglušili o poziv trenera Duška Vujoševića da prekinu da bacaju petarde.

Štaviše, izgledalo je kao da to rade u inat njemu zato što na jednoj prethodnoj utakmici nije dozvolio igračima da pozdrave i pevaju sa tom navijačkom grupom. Čim je Vujošević završio apel, počeo je da gruva arsenal pirotehnike u "Pioniru".

Sudije su prekinule meč, a bilo je čak i pitanje da li će biti nastavljen.

"Sramota za Partizan i Beograd"

"Sala, niti stadion, nisu mesto za razračunavanje", počeo je priču Vujošević i dodao:

Ne znam čiji bi se interesi branili prekidanjem utakmice, ali to svakako nisu klupski interesi. Ne treba velika organizacija da bi se navijalo za Partizan. Dođeš na časove ljubavi, sa šalom. U svakom slučaju, ovo je sramota za Partizan i Beograd. Ne treba da se pevaju različite pesme, niti da se bacaju petarde, da se izazivaju incidenti. Ne tražim da budu prijatelji, ne znam ni ko je u pravu, samo tražim da zajedno pevaju za Partizan. To što su izašli mirno ostavlja tračak sumnje da nisu došli da bi prekinuli utakmicu", rekao je Vujošević rezignirano posle utakmice sa Cibonom.

On je dodao da se o Partizanovim košarkaškim utakmicama i navijanju priča širom Evrope i sveta, da igrači žele da dođu i zbog toga među crno-bele i potom je uputio još jedan apel:

"Nemojte, bre, da se ruši taj mit!"

Vujošević je potom ispalio još jednu poruku i zapažanje:

"Nama nisu potrebni ni vlast, ni Crvena zvezda. Mi smo sami sebi najveći problem. Ovo je šizofrena situacija".

Ne ulazeći u to ko je kriv za podele među navijačima, niti kako su one počele, niti ko je tu u pravu, Vujošević je rekao da je to problem cele sportske porodice Partizana, čak i da možda neko manipuliše pojedinim grupama, čitajući dnevnu štampu i aktuelnu borbu protiv korupcije, pa želi da nešto uradi i u upravama klubova.

"Jugoslovenskom sportskom društvu Partizan su potrebni jedinstveni navijači. Nema takmičenja u sali kad dođe utakmica. Neka ostanu u lošim odnosima, ali ne u sali ili na stadionu, da ne izazivaju incidente, da se ne pevaju različite pesme. To se odnosi pre svega na ove 'Zabranjene'", rekao je trener košarkaša Partizana mt:s.

"Pogledajte film Kum"

Poručio je svim navijačima Partizana da dolaze na utakmice, da podržavaju svoj tim, da pevaju zajedno, iste pesme.

"Oni koji to ne žele, ne treba ni da dolaze!".

Za zavađene navijačke grupe je imao poruku:

"Pogledajte, bre, film 'Kum!' Ubiju mu sina, ali se nastavlja poslovna saradnja. Dakle, kad se dođe na utakmicu nema bacanja petardi, izazivanja incidenata, već samo da se navija za Partizan".

Taj prekid je, prema rečima Vujoševića, više koristio igračima Cibone, jer su njegovi igrači bili izbačeni iz ritma.

"Nismo mi igrali ne znam kako dobro do tog trenutka, ali je to njima više koristilo, jer su uspeli da se konsoliduju. Nije se čak znalo ni da li će utakmica biti nastavljena, bilo je tenzije u našoj svlačionici", rekao je Vujošević..

Ono što je za Vujoševića najznačajnije jeste to što se njegova ekipa vratila posle vođstva Cibone od šest poena razlike i to posle, kako je naglasio, "traumatične serije utakmica koje su izgubljene na jednu loptu".

(P. V. - MONDO, foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.