NEMA SMISLA IGRATI UTAKMICU: Duljaj se obratio igračima pred večiti derbi - Budi pošten prema dresu Partizana!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2023, 12:45

NEMA SMISLA IGRATI UTAKMICU: Duljaj se obratio igračima pred večiti derbi - "Budi pošten prema dresu Partizana!"

Šef struke crno-belih se obratio medijima.

Trener Partizana Igor Duljaj govorio je na konferenciji za medije pred večiti derbi protiv Crvene zvezde.

Utakmica je na programu u sredu od 18:30 na stadionu u Humskoj.

– U aprilu je bio sneg kada sam došao. Nema smisla igrati ovakvu utakmicu, fudbal se igra zbog publike. Teška situacija koju ne možemo da izbegnemo. Ako imamo karakter moramo da ga pokažemo, imamo probleme i od njih ne može da se pobegne. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Belić ima kartone i to može da predstavlja problem sa bonusima. Nemam šta da krijem, moram da vidim na treningu ko je fizički spreman – rekao je Duljaj, pa nastavio o trenutnoj situaciji u klubu.

– Duže vreme nije dobar momenat. Primamo udarce, nekad morate da uzvratite. Moja leđa mogu da ponesu veliki teret, rekao sam igračima da moraju da podele teret sa mnom. Postoji teret, mi, oni, i tu se pokazuje koliko ko vredi. Sve što se priča okolo, te nije plata, te nije ono... Onaj ko poštuje platu mora da opravda dres Partizana, uključujući i mene.

Derbi će biti odigran bez prisustva publike.

– Biće mrtva atmosfera, koga ćemo da čujemo? Trenere i saigrače, ništa više. Veliki je ulog, ne bežimo od toga i daćemo sve od sebe da se izvučemo iz ove situacije.

Otkrio je trener kakav je zdravstveni bilten.

– Fejsa se požalio na povredu, Andrade je povređen. Možda se još neko poželi... - rekao je mladi stručnjak.

Dotakao se i motivacije...

– Najteži teg nije u nogama, već u glavi. Možete da pričate šta hoćete, puštate filmove "Gladijator", "Sparta", ali to su gluposti. Moraš sam to da uradiš! Da se pogledaš u ogledalo i kažeš da si dao maksimum, svako mora da pođe od sebe.

– Pokušao sam na mnoge načine, kad bih znao idealno rešenje bilo bi veoma lako. Imate lošu situaciju i manju lošu situaciju, koju ćete izabrati. Nikad ne smišljam govore, samo im kažem ono što mi je na srcu. Derbi treba da im bude najveći motiv - iskren je Duljaj.

– Moj osećaj je da kada gledam trening oni daju maksimum. Iskreno govorim. Da su takvi na utakmicama ne bi bilo problema. Ne mogu da im uđem u glavu, iako neki put želim da se identifikuju sa mnom kada sam ja igrao. Teško je, ali je teško i onima u radniku ili pekari. Mi smo sportisti, plaćeni smo, budi pošten prema poslu i dresu Partizana.

Ne smatra trener da je pravo rešenje gurnuti mlade u vatru u ovom trenutku.

– Treba da se završi sezona na pošten način i da se podvuče crta. Najlakše je napraviti alibi za trenera i staviti mladog igrača. Šta ćemo da dobijemo? Ubićemo mladog igrača, stavićemo ga u tešku situaciju, umesto da raste u normalnom ambijentu. Bar sam ja tako rastao - završio je Duljaj.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.