Marko Gudurić - Zvezdina zlatna levica!

Izvor: MozzartSport.com, 19.Feb.2017, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Gudurić - Zvezdina zlatna levica!

Crveno-beli uzeli šesti trofej nacionalnog Kupa u ovom milenijumu, u večitom derbiju protiv Partizana. Velike zasluge za Zvezdin uspeh idu i na račun Marka Simonovića i Diona Tompsona. Crno-beli nisu mogli više sa desetkovanim sastavom - 74:64

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Niša)

Košarkaši Crvene zvezde osvajači su Kupa Radivoja Koraća za 2017. godinu! Na mestu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << gde su poslednji put podigli pehar Žućkove levice, u niškom Čairu pre ravno dve godine, crveno-beli overili su svoj šesti Kup u ovom milenijumu i savladali Partizan rezultatom 74:64 (23:23, 13:11, 16:13, 22:17) u prilično neizvesnom i napetom derbiju. Drugom u poslednje dve sedmice.

Zvezdina levica je Marko Gudurić! Jeste njegov imenjak Simonović pokrenuo crveno-bele i rezultatski ih držao gotovo tri četvrtine. Ali, kada se najviše lomilo, kada se u rezultatski neizvesnom okršaju čekao neko ko će prelomiti susret, Crvenoj zvezdi se dogodio levoruki šuter iz Priboja. Trojkom sa skoro osam metara u poslednjoj sekundi trećeg, potom i minijaturom u uvodnim minutima poslednjeg kvartala doneo je Crvenoj zvezdi nedostižnih 13 koševa viša (62:49) i tako praktično odredio pobednika susreta. Na kraju je imao 18 poena, četiri skoka, tri ukradene lopte i šest asistencija.

Partizan je ostavio poslednji atom snage na terenu. Bez Vila Hečera, Vanje Marinkovića i Miloša Koprivice, te trenera Aleksandra Džikića i sa rovitim Urošem Lukovićem i Mihajlom Andrićem, crno-beli nisu mogli više. Borili su se svim silama gotovo tri četvrtine. Ali, kada je Zvezda ušla u šutersku seriju i zatvorila prilaze košu, Partizan je ostao bez rešenja. Trudili su se izabranici Nenada Čanka da se vrate u život, jedna trojka Stefana Birčevića na početku završnih deset minuta vratila je tračak nade. Ali, to je bilo sve. Zvezda je imala nedostižnu razliku i zadržala je do kraja susreta.

Velike zasluge za Zvezdin uspeh idu i Marku Simonoviću, koji je svojim hicima uradio mnogo da se crveno-beli drže u koraku s protivnikom i sa svojih 18 koševa dosta uradio, a onda i Dionu Tomsponu, koji je odigrao najbolju partiju dosad i ubacio 15 poena, uz pet skokova. Dobar je bio i Luka Mitrović sa 12 koševa.

U redovima Partizana bilo je dosta igrača sa izjednačenim učinkom, a na kraju Birčević je imao 11, koliko i Adin Vrabac. Novica Veličković je imao devet poena i sedam skokova.

Tokom prvog dela igre oba tima imala su svoje momente, ali i periode s mnogo grešaka i izgubljenih poseda (11 Zvezda - 10 Partizan), ali je na veliki odmor Crvena zvezda otišla s minimalnih 36:34. Nominalni domaćin u ovoj utakmici bolje je počeo i zahvaljujući sigurnom Luki Mitroviću u reketu, pa Marku Guduriću sa distance, Zvezda je povela sa 12:6. Ali, onda je usledio Partizanov rafal i potpuna izmena rezultata. Za samo tri i po minuta Partizan je trojkama Stefana Birčevića i Mihajla Andrića iskreirala seriju 13;2, kojom je kasnije dugo držala prednost.

Punih pet minuta u drugom kvartalu crveno-beli nisu uspeli da ubace nešto kroz obruč, iako je Dejan Radonjić konstantno menjao sastave petorki, ne bi li pronašao dobitnu kombinaciju. To je činio i Nenad Čanak, suočen sa ozbiljnim kadrovskim nedostacima. Pre svega zahvaljujući jakoj odbrani i kontroli skokova situacija je više išla na ruku Partizanu. Vrabac i Pot su pogocima iz drugog plana doneli do tada maksimalnih pet koševa prednosti (28:23). Ali, sve se brzo okrenulo.

Za sve je bio zaslužan Marko Simonović. Trojkom je započeo niz, gde je ubacio čak 11 od 13 koševa Zvezde do kraja poluvremena i opet preneo vođstvo na svoju stranu. Sa Simonovićevim šutem proradila je i Zvezdina odbrana, a tu su glavne operacije vršili Lazić i Jović. Baš u tim momentima igračima Partizana su se „stegle“ ruke, a sa nekoliko izgubljenih poseda u nizu izgubili su i rezultatsku korist. Doduše, Dženkins i Gudurić bili su ti sa po tri prekršaja, do su manje-više svi ostali imali po dva faula, u oba tima.

Praktično celu treću deonicu ništa nije razdvajalo, a onda su se dogodila dva dalekometna hica dvojice Marka. Gudurićeva sa skoro osam metara u poslednjoj sekudni treće četvrtine, a onda Simonovićeva na startu poslednjeg kvartala. A sve je to začinio Dion Tompson svojim osmim poenom, za prvu dvocifrenu prednost na meču (57:47).

Nedugo zatim usledila je Gudurićeva minijatura za ogromnih 13 koševa prednosti, što je na kraju Zvezdi bilo dovoljno da ostvari finalni trijumf, uz odličnu odbranu i dosta promašaj rivala.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 74:64

/23:23, 13:11, 16:13, 22:17/

Hala: Čair

Gledalaca: 5.000

Sudije: Belošević, Jovčić, Vojinović

ZVEZDA: Volters, Tompson 15, 6sk, Mitrović 12, Lazić 1, Dobrić 1, Simonović 18 (3/3 za tri), Rakićević, Dženkins, Gudurić 18 (3/7 za tri), Jović 5, Kuzmić 2, Bjelica 2.

PARTIZAN: Ratkovica 2, Vrabac 12, Tanasković, Veličković 9, 7sk, Majstorović 2, Birčević 11, Andrić 8, Pot 6, Gordon 8, Luković 6.

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Partizan,   Zvezda - Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KUP KORAĆA: Zvezdi pehar!

Izvor: MVP.rs, 19.Feb.2017

Prvi trofej za crveno-bele u ovoj sezoni...Crvena zvezda mts je osvojila Pireus banka Kup Radivoja Koraća, što je njen devet pehar u ovom takmičenju, a četvrti u poslednjih pet sezona. Do istog je došla preko "večitog rivala", Partizana NIS, a konačan rezultat je bio 74:64...Crno-beli su se odlično...

Nastavak na MVP.rs...

Delije zakasnile, pa "zapalile" Čair!

Izvor: Mondo, 20.Feb.2017, 00:29

Navijači Crvene zvezde ušli su sredinom druge četvrtine na tribine "Čaira" koje su ubrzo zatim bile u dimu baklji. Crveno-beli su u neizvesnom "večitom derbiju" uspeli da savladaju Prtizan 74:64 i domognu se "Žućkove levice".

Nastavak na Mondo...

Verujem da Partizanu dolaze bolji dani...

Izvor: MozzartSport.com, 20.Feb.2017

Trudili smo se da igramo i da se borimo. Šta da se radi, bilo nas je – koliko nas je bilo. Tvoje je da radiš sa čime možeš. Dali smo sve od sebe. Što se kaže – koga nema, bez njega se može i mora“, smatra Đorđe Majstorović..(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Niša)..Ni petu...

Nastavak na MozzartSport.com...

Iskreni Stefan Jović: Uvek nagrabusimo zbog pirotehnike!

Izvor: MozzartSport.com, 20.Feb.2017

"Nisam ljubitelj pirotehnike koja upada na teren. Igrači nisu ni za šta krivi. Najviše nagrabusimo mi na terenu, ali bože moj, valjda će i to doći na neki nivo"..(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Niša)..Mali Kalemegdan slavi još jedan pehar osvojen u kupu, a crveno-beli deo Niša...

Nastavak na MozzartSport.com...

Partizan pod pritiskom - Cedevita slavila u derbiju Hrvatske!

Izvor: MozzartSport.com, 20.Feb.2017

Ekipa Veljka Mršića savladala Cibonu sa 89:85..Pre samo nekoliko dana peti trofej u nacionalnom Kupu, danas pobeda protiv najvećeg rivala u Hrvatskoj! I to pobeda koja stavlja veliki pritisak na leđa Partizana i Budućnosti u borbi za drugo mesto. Zašto je ono važno? Jer donosi ozbiljne beneficije...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.