Mandić iz Italije o koronavirusu: Situacija se dosta promenila

Izvor: RTS, 01.Mar.2020, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mandić iz Italije o koronavirusu: Situacija se dosta promenila

U Srbiji nema pojave koronavirusa, pa se sportski događaji održavaju prema planu. Večiti fudbalski derbi igraće se danas od 18 sati na stadionu "Rajko Mitić". U Italiji, u sve više sportova odlažu se ligaški mečevi. Posle fudbala i košarke, i šampionat u vaterpolu trenutno je zaustavljen zbog koronavirusa. Naš >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vaterpolo reprezentativac Dušan Mandić koji igra za najtrofejniji tim Evrope - Pro Reko iz Đenove, u prilogu koji sledi govori o atmosferi na severu Italije, gde je zabeležen najveći broj obolelih od korona virusa.
U Milanu su četvrtak fudbaleri Intera pred praznim tribinama igrali protiv Ludogoreca u Ligi Evrope. Nekoliko igrača oba kluba, sa maskama su ušli na stadion. Kako je u naredna dva dana rastao broj zaraženih koronavirusom, tako je sve više sportskih događaja odlagano.

Derbi fudbalske Serije A između Intera i Juventusa, koji bi mogao da odluči o prvaku Italije, otkazan je, kao i još četiri utakmice 26. kola.
U zemlji svetskih šampiona u vaterpolu, i tamošnja liga je morala da se zaustavi.
Najtrofejniji vaterpolo klub Evrope Pro Reko, odložio je i utakmicu Lige šampiona protiv mađarskog Ferencvaroša.
Dvojica srpskih reprezentativaca koji nastupaju za tim iz Đenove - Filip Filipović i Dušan Mandić, umesto mečeva, imaju samo treninge u kontrolisanim uslovima.
"Situacija se dosta promenila i uticala na takmičenje i kalendar, odložene su sve utakmice u italijanskom prvenstvu, kao i Kup", kaže Mandić.
Na ulicama Đenove, gužve nema, institucije ne rade, a kako kaže Mandić svi prate šta se događa u Milanu.
"Zbog predostrožnosti, u Đenovi su zatvoreni i fakulteti i škole, i vrtići do daljnjeg, a treunutno je situacija najkritilnija u Milanu u okolini, odnosno lombardijskoj regiji. 
Strani igrači su odlučili da se na sedam dana vrate svojim kućama. Dušan Mandić će od sledeće nedelje, biti u Beogradu i pripremati se za nastup u Svetskoj ligi.
"Trenutno sam sa porodicom ovde, ali ćemo uskoro krenuti kolima za Beograd. Smatram da je to trenutno najbezbedniji način, da izbegnemo gužve po aerodromima, a uskoro nam kreću i pripreme sa reprzenetnacijom, za meč četvrtfinala Svetske lige protiv Španije u Beogradu".
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Coronavirus

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.