Ludi rasplet u Superligi – gde će se igrati večiti derbi?

Izvor: B92, 08.Apr.2023, 13:16

Ludi rasplet u Superligi – gde će se igrati "večiti" derbi?

Do kraja fudbalske sezone svaki tim odigraće još osam susreta, a ozbiljno se zakuvala borba za drugo mesto koje donosi mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Pobedom Čukaričkog nad Javorom (2:1), odnosno, dramatičnim remijem TSC-a i Vojvodine (1:1), tim i Bačke Topole i "brđani" su na deobi drugog mesta sa 59 bodova, dok dva manje ima Partian pozicioniran kao četvrti.

Poslednje 30. kolo, u kom crno-beli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gostuju na Banovom brdu i TSC ide na noge Voždovcu, doneće nam odgovore ko će ući u plej-of sa koje pozicije.

A to je vrlo važno jer on određuju raspored i domaćinstva u preostalih sedam rundi.

Zvezda zna da će u plej-ofu biti domaćin prvoplasiranom i drugoplasiranom timu, a gostovaće četvrtoplasiranom.

To implicira da ukoliko i posle 30. runde ostane isto stanje na tabeli, Partizan bi bio domaćin sledećeg "večitog" derbija.

Takođe, značajnu ulogu imaće i činjenica da bi Crvena zvezda mogla da osvoji titulu čak i pre ulaska u doigravanje.

Petostruki uzastopni šampion ima 20 bodova prednosti i u slučaju pobede nad Radničkim iz Kragujevca, odnosno, da TSC i Čukarički ne trijumfuju, već narednog vikenda u Ljutice Bogdana slaviće se šesta u nizu.

Partizan bi u slučaju poraza od Čukaričkog, a eventualnog trijumfa TSC-a na "krovu", gotovo ostao bez šanse da se domogne kvalifikacija za Ligu šampiona i zato u Humskoj naredni susret moraju da uzmu u razmatranje kao najvažniji u sezoni.

TSC i Čukarički, iz te perspektive, imaju sve u svojim rukama, ali i ostali timovi iz vrha imaju svoje računice.

Vojvodina će dočekati Novi Pazar i u direktnom duelu će odlučiti o petoj poziciji, pošto ih trenutno razdvaja samo jedan bod u korist Novosađana.

Kao što je poznato, ove sezone i to peto mesto donosi učešće u Evropi, pa je i tu ulog veliki.

Na sedmoj poziciji trenutno je Voždovac sa 39 bodova i ono bi moglo da mu bude ugroženo samo ukoliko Radnički savlada Crvenu zvezdu na praznom stadionu "Rajko Mitić".

Kragujevčani imaju tri boda više Kolubare, koja je prva "ispod crte", ali i bolji međusobni skor, pa je njihovo mesto u plej-ofu već obezbeđeno.

Superliga, 30. kolo

Ponedeljak:

16.00 Mladost Lučani – Mladost GAT

18.00 Crvena zvezda – Radnički 1923

18.00 Kolubara – Spartak

Utorak:

16.00 Vojvodina – Novi Pazar

18.00 Čukarički – Partizan

18.00 Voždovac – TSC

Sreda:

16.00 Radnički Niš – Javor

18.00 Radnik – Napredak

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.