Kup: Sva dosadašnja finala, hoće li Zvezda izjednačiti? (video)

Izvor: Sportske.net, 17.Feb.2019, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup: Sva dosadašnja finala, hoće li Zvezda "izjednačiti"? (video)

Sedam puta su beogradski "večiti" ukrštali koplja u borbi za trofej nacionalnog kupa. Evo šta kaže statistika.

Večeras je na programu finale Kupa Radivoja Koraća, nacionalnog košarkaškog kupa koji od 2003. godine nosi ime legendarnog Žućka.

Treću godinu za redom za "Žućkovu levicu" igraće košarkaški Partizana i Crvene zvezde, klubova koji su najviše puta osvajali trofej namenjen osvajaču >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kupa.

Partizan je, uzevši u obzir sve dosadašnje trofeje, najtrofejniji tim nacionalnog kupa. Četrnaest puta je trofej završavao u Humskoj, a Zvezda ima pet trofeja manje.

Ako računamo samo period od 2003. godine, oba kluba imaju po šest "Žućkovih levica", pa će tim koji danas bude slavio preuzeti "vođstvo".

Beogradski "večiti" igrali su za trofej sedam puta do sada. Partizan ima minimalnu prednost kada su međusobni okršaji u pitanju (4:3), tako da će Zvezda danas igrati za izjednačenje.

1973. (ZAGREB): Crvena zvezda - Partizan 71:65

1994. (NOVI SAD): Partizan - Crvena zvezda 104:102

2009. (NIŠ): Partizan - Crvena zvezda 80:65

2012. (NIŠ): Partizan - Crvena zvezda 64:51

2013. (KRAGUJEVAC): Crvena zvezda - Partizan 78:69

2017. (NIŠ): Crvena zvezda - Partizan 74:64

2018. (NIŠ): Partizan - Crvena zvezda 81:75

Večerašnji meč Partizan NIS - Crvena zvezda mt:s počinje u 17 časova.


Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ODLUČENO: Ovo je DEFINITIVNI termin finala Kupa Radivoja Koraća

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2019

Partizan i Crvena zvezda u borbi za Žućkovu levicu...Finale Kupa Radivoja Koraća igraće se u nedelju od 17 časova. Iako je bilo priče da će se termin možda pomerati, to se nije dogodilo. Održan je i sastanak po tom pitanju i odlučeno je da se finale igra u od ranije predviđenom terminu...Crvena...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Nije moglo bez sukoba - Obračun kod "Naisa"!

Izvor: Sportske.net, 17.Feb.2019

Nije prvi put da se na autoputu Beograd - Niš događaju sukobi navijača. Desilo se i pred današnje finale Kupa Radivoja Korća u Nišu...Nadali smo se da će na dan odigravanja finala Kupa Radivoja Koraća u Nišu sve proteći u fer i sportskoj atmosferi, ali ni ovoga puta nije moglo bez sukoba...Sa...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.