Simon: Nezamislivo je šta rade Zvezda i Partizan, tu ima mnogo politike

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 16:23

Simon: Nezamislivo je šta rade Zvezda i Partizan, tu ima mnogo politike

Hrvatski košarkaš Krunoslav Simon u opširnom intervjuu za tamošnje medije dotakao se finansijskog uzleta najvećih srpskih klubova.

Simon je siguran u jednom kada su u pitanju Košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan - da oko njih ogromnu ulogu igra politika.

"Ne bih se hteo praviti previše pametan, ali mislim da je tamo politika puno uključenija u sport i automatski oni raspolažu s enormno velikim budžetima za naše pojmove. Partizanu treba skinuti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kapu, oni su ove sezone zaradili od prodaje karata četiri ili pet milijona evra", kaže nekadašnji hrvatski reprezentativac za sajt crokosarka.com.

Ističe: novac koji troše Zvezda i Partizan na igrački kadar su neverovatni.

"To su iznosi za košarku koji su nezamislivi, ne ozbiljni, nego nezamislivi. Do pre dve godine to je bila avangarda, nemoguće, i ja skidam kapu na tome. Ja bih voleo da imam takav klub u Zagrebu, voleo bih da imam 20.000 navijača i Evroligu u Zagrebu, ne kažem sada na koji način to funkcioniše i “da li to pije vodu”, kažem iz perspektive navijača.

Komentariše i navalu stranaca u te klubove gde je malo domaćih igrača zastupljeno:

"Ne bi mi bilo ključno da su mi domaći igrači na rosteru, kao navijač bih voleo, ali ne bi mi bilo ključno. Treba razumeti i Partizan jer pravi srpski igrač je verovatno duplo skuplji od Pantera i Lesora. Oni su biznismeni i nema tu emocije. Danas sport nije emocija već biznis – ovaj košta dva milijuna, ovaj tri i to je tako. Gdje ima novaca ima i interesa, prije dok nije bilo novaca i interneta igralo se drukčije, ali to su neka romantična vremena. Svi krenemo igrati sport iz ljubavi prema sportu, ne zbog novaca. Na kraju dana ti ljudi imaju svoje računice i znaju što rade".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.