Krstajićev jubilej u Humskoj

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Mar.2011, 02:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstajićev jubilej u Humskoj


Mladen Krstajić će u sredu odigrati jubilarni, deseti večiti derbi! Kapiten Partizana ima pozitivan skor: pet pobeda, četiri poraza i nijedan remi!
Iskusni defanzivac je u prošlogodišnjim trijumfima u Humskoj i na Marakani bio tas koji je prevagnuo na stranu crno-belih. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Plenila je sigurna igra u odbrani i lakoća kojom je rešavao nezgodne situacije!
Zanimljivo, Krstajiću će ovo biti tek drugo učešće u kup nadmetanju večitih rivala. Prvenac je upisao 15. maja 1996, u revanšu finala na domaćem terenu, kada je u igru ušao umesto Tomića. Crveno-beli su osvojili trofej, pobedama od 3:0 na Marakani (strelci Jovičić, Krupniković i Živković) i 3:1 u Humskoj (Predrag i Dejan Stanković, KrupnikovićVukićević).
- Pred nama je teška i neizvesna utakmica. Partizan i Crvena zvezda su na startu prolećnog dela prvenstva zabeležili tri pobede i nalaze se u dobroj formi. Kup je specifično takmičenje, a susret u Humskoj je tek prvo poluvreme. Nadam se da se protivnik neće radovati na našem stadionu – jasan je Mladen Krstajić.
Uzdanica Parnog valjka je pre 15 godina čuvao Pericu Ognjenovića i Dejana Stankovića, prošle godine vodio žestoke dvoboje sa Dejanom Lekićem i Andrijom Kaluđerovićem, a u sredu će, po svemu sudeći, zajedno sa mlađanim Stefanom Savićem, motriti na Aleksandra Jevtića i Kolumbijca Kristijana Borhu.
- Nije bitno u kom će sistemu na teren da istrči Crvena zvezda. Uvek nam je bila neugodan protivnik. Potrebno je da budemo maksimalno koncentrisani. Ako odigramo u skladu sa mogućnostima, ne bi trebalo da strepimo za rezultat – naglasio je kapiten Partizana.
 
Partizan bez penala 12 godina
Čeka Partizan na penal protiv Crvene zvezde u prvenstvu skoro 16 godina, a nešto kraće na okršajima u kupu.
Poslednji jedanaesterac za crno-bele protiv crveno-belih u masovnijem takmičenju dosuđen je 26. juna 1999, a precizan je bio Vuk Rašović. Bio je to pogodak kojim je gost smanjio vođstvo na Makarani na 1:2 u utakmici koja se završila pobedom domaćina 4:2.
Zanimljivo je da je na istoj utakmici dosuđen i poslednji jedanaesterac za Crvenu zvezdu u kupu protiv Partizana. Strelac je bio Dalibor Škorić za vođstvo 3:2.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.