Karte na stolu - Ovo su postave za 149. večiti derbi! (foto)

Izvor: Sportske.net, 11.Sep.2015, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karte na stolu - Ovo su postave za 149. "večiti derbi"! (foto)

Manje od 24 časa pre početka 149. "večitog derbija" karte su se otvorile a treneri naših najvećih klubova praktično su otkrili koje će postave poslati na travnati tepih stadiona "Rajko Mitić".

Utakmica koju mnogi opisiju kao najveću fudbalsku svetkovinu Srbije zakazana je za subotu od 18 časova što znači da je do početka susreta Crvene zvezde i Partizana ostalo manje od 24 sata.

Kada se u subotu budu sastali u okviru 9. kola Superlige Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << "večiti" će odmeriti snage 149. put a karte su praktično otvorene iako među navijačima postoji standardno polemisanje vezano početne sastave dveju ekipa.

Nakon današnjih konferencija za medije i onoga što su novinari imali prilike da vide na treninzima dva tima tokom nedelje na izmaku, neće biti većih promena u odnosu na ono što bi trebalo da budu očekivani sastavi.

Domaćin sutrašnje utakmice ušao je u problem u četvrtak kada se na treningu povredio Srđan Plavšić zbog čega se očekuje da trio iza napadača čine Idan Vered, Aleksandar Katai i povratnik u Crvenu zvezdu Slavoljub Srnić.

Nakon transfera Predraga Rajkovića u Makabi ulogu prvog golmana preuzeo je Damir Kahriman a bišem reprezentativcu Srbije sutrašnji meč biće treći ovosezonski na golu Crvene zvezde.

Kada je u pitanju zadnja linija tima, "hemisferu" držaće Marko Petković i Savo Pavićević ali bi na levoj strani moglo da dođe do "neočekivanih" promena. Argentinac Luis Ibanjez spreman je da počne utakmicu baš kao i kapiten Aleksandar Luković ali je pitanje hoće li Grof Božović rizikovati sa obojicom u startnoj postavi.

Naša je pretpostavka da će Lućo Ibanjez krenuti po levom boku a da će Vukašin Jovanović zauzeti štopersku poziciju. Aleksandar Luković bi u tom slučaju sa klupe mogao da pokrije pozicije štopera ili levog beka u slučaju da nešto pođe po zlu.

Prednost u napadu pre odlaska na prvenstvenu pauzu dobijao je Hugo Vieira pa tu ne bi trebalo očekivati bilo kakve promene.

Crvena zvezda - Kahriman, Petković, Ibanjez, Pavićević, Jovanović, Donald, Grujić, Vered, Katai, Srnić, Vieira



Što se tiče aktuelnog šampiona Srbije promene u startnoj postavi trebalo bi da budu neznatne. U odnosu na sastav koji je izneo veći deo mečeva od početka prvenstva samo bi Nemanja Petrović trebalo da bude zamenjen i da njegovo mesto kraj leve aut linije zauzme povratnik u Partizan Nikola Leković.

Kako je Zoran Milinković naveo na konferenciji za medije, Brazilac Fabrisio Dornelas i Bugarin Valerij Božinov spremni su da počnu utakmicu i njih dvojicu bi trebalo očekivati u startnoj postavi.

Novajlija Alen Stevanović šansu će čekati sa klupe, a nema sumnje da će upravo činjenica da Zoran Milinković ima bolje rezerviste biti jedna od prednosti crno-belih.

Pored povremenog reprezentativca šansu će sa klupe za rezerve čekati Saša Ilić i Ivan Šaponjić a to su igrači koji mogu mnogo toga da promene svojim ulasnom na teren.

Partizan - Ž. Živković, Vulićević, Luković, Balažic, Fabrisio, Brašanac, Jevtović, Babović, A. Živković, Oumaru, Božinov

Podsećamo da će 149. "večiti derbi" biti odigran u subotu od 18 časova.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Fudbal,   Crvena Zvezda,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.