Kada će se igrati 160. večiti derbi i šta treba da se dogodi da bi Partizan bio domaćin?

Izvor: Sportske.net, 04.Mar.2019, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada će se igrati 160. večiti derbi i šta treba da se dogodi da bi Partizan bio domaćin?

Da se podsetimo Propozicija takmičenja u Superligi.

Još šest kola ostalo je do kraja preliminarnog dela sezone u Superligi, posle čega će se odmah preći na plej-of, odnosno plej-aut, zavisno od plasmana 16 klubova učesnika.

Poslednje, 30. kolo preliminarne faze biće odigrano 7. aprila, a možda ćemo već u sledećem, odnosno prvom kolu plej-ofa, gledati novi dvoboj Crvene zvezde i Partizana.

Da bi se to dogodilo, Partizan bi morao da u narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << šest kola preuzme drugo mesto na tabeli od niškog Radničkog, koji mu sada beži čak osam bodova. Možda će ta razlika biti smanjena u sredu, kada crno-beli dočekuju Nišlije, ali i u slučaju pobede Partizana, Radnički će i dalje imati veliku prednost uoči plej-ofa.

Zbog toga je u ovom trenutku realnije da se u 31. kolu sastanu Crvena zvezda i Radnički, jer prema Propozicijama, u tom kolu se ukrštaju prvoplasirani i drugoplasirani tim na tabeli, a igra se na terenu ekipe koja bude zauzimala prvo mesto posle 30 kola.

Ako Partizan ostane na trećem mestu, a Crvena zvezda na prvom, onda će do njihovog susreta doći u trećem kolu plej-ofa (33. kolo od početka sezone) i opet će Zvezda biti domaćin.

Jedina mogućnost da Partizan bude domaćin 160. večitog derbija jeste da crno-beli pre plej-ofa padnu na četvrto mesto, gde se sada nalazi Čukarički sa šest bodova manje od ekipe Zorana Mirkovića.

U tom slučaju, crno-beli bi dočekali Crvenu zvezdu u drugom kolu plej-ofa (32. kolo od početka sezone), ali ne verujemo da bi navijači Partizana priželjkivali baš takav rasplet, bez obzira što bi se igralo u Humskoj.

Na kraju, da se podsetimo kako se na početku plej-ofa pravi raspored utakmica.

31. kolo: 1-2, 3-4, 5-6, 7-8

32. kolo: 4-1, 2-3, 6-7, 8-5

33. kolo: 1-3, 5-7, 2-4, 6-8...

- Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.