Josipa Ivanković za MVP: Tresač nije otpušten zbog Zvezde i Partizana

Izvor: MVP.rs, 27.Maj.2017, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipa Ivanković za MVP: Tresač nije otpušten zbog Zvezde i Partizana

Predsednica Spartaka je dala izjavu za naš sajt.

O timovima koji se takmiče u Mozzart Košarkaškoj ligi Srbije retko ko piše, osim kada se dogodi neki eksces ili skandal. Tako je bilo i nakon utakmice između Partizana NIS i Spartaka, koja je odigrana u sklopu 11. kola Mozzart Superlige Srbije.

Naime, košarkaš Subotičana, Đorđe Tresač, je nakon meča poželeo Partizanu da osvoji titulu, svejedno da li protiv FMP-a 1 ili FMP-a 2. Prema rečima ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << iz Spartaka, ovakavo ponašanje njhovog igrača je bacilo ljagu na ime kluba.

Zanimljivo je da je isti igrač pre mesec dana bio MVP trećeg kola Mozzart Superlige Srbije, ali je malo ko o tome izvestio. Tresač je u žižu javnosti došao upravo posle date izjave, koja ga je koštala radnog mesta. To je za naš sajt potvrdila i predsednica Spartaka, Josipa Ivanković.

“Istina je da je Tresač otpušten. On je isključen jer je prekršio disciplinski pravilnik, konkretno član 31. Na taj način je naneo nemerljivu štetu ugledu kluba.”

Dakle, istina je da je njegova izjava bila povod za otpuštanje?

“Jeste. Samo, otpušten je zbog dela koji se odnosi na Spartak, a ne na Zvezdu i Partizan. Većina medija nije prenela kompletan snimak izjave, gde je on rekao da je Partizanu utakmica sa Spartakom bila lakši trening i time uvredio sve svoje saigrače, stručni štab, navijače, klub i grad u kome je igrao. Takođe je vrlo nesportski vređati ili omalovažavati bilo koji drugi klub i taj njegov stav najstrože osuđujemo, pogotovo jer ga je izneo na zvaničnoj pres konferenciji gde je predstavljao Spartak. 

Da li je igrač i ranije pravio probleme ili kršio pravilnik, s obzirom da je od januara član kluba?

“Ne. Da budem iskrena, nisam bila obaveštena o njegovim navijački ostrašćenim preferencama prema drugom klubu, ali mislim da je ovaj incident koji je napravio svojom voljom, s obzirom da pričamo o osobi koja ima 30 godina, zaista naneo veliku ljagu na ime našeg kluba. Mi smo ponovo doživeli situaciju da se manji klubovi po medijima spominju isključivo zbog nekih skandala, kojima mi kao klub nismo doprineli ni na koji način. Znači, igrač je to rekao u našem dresu i mi moramo da pokažemo da smo jedan ozbiljan i odgovoran klub, na način da takvo ponašanje sankcionišemo.”

Početkom Superlige Srbije takođe su otpušteni Stefan Ljubenković i Stefan Andrejević. Zbog čega se to dogodilo?

“Zbog nepoštovanja klupske discipline. Nemam problem sa davanjem bilo kakvih intervjua, ali isto tako mislim da bi trebalo zaštititi integritet kluba. Mislim da imamo mnogo bitnijih tema, s obzirom da je Spartak klub koji se posle 20 godina vratio na košarkaško nebo Srbije. Ali, do skandala sa Tresačem niko nije zvao da postavi bilo kakvo pitanje ili bar da čestita na uspesima. Dolazimo opet u situaciju da su svi klubovi koji su manji manje vredni jer nisu iz Beograda. U redu, mi jesmo klub iz provincije, ali i dalje igramo košarku i napravili smo određena košarkaška imena. Mi smo ove sezone napravili veliki uspeh.”

Kakva je finansijska situacija u klubu?

“Teška, kao i u celoj zemlji, pretpostavljam. Ali, ja sam sigurna da ćemo mi to uspeti da izguramo i da ćemo i naredne godine igrati Superligu i vratiti ozbiljnu košarku u naš grad. To je ponovo prioritet našem klubu.”

Da li je za Spartak igranje Superlige luksuz?

“Apsolutno. Mi dolazimo u situaciju da u Srbiji, ako ste klub van Beograda, nemate mogućnost TV prenosa, što je bolja tema za medije koji se bave košarkom. Spartak je jedini klub iz Superlige koji nije imao TV prenos u 11 odigranih kola. Nama je mnogo teže da nađemo sponzore. Mi plaćamo članarinu, kako su to nazvali iz Lige, kao i svi ostali klubovi, a ne vidim da imamo jednak tretman. Mi ćemo svakako sve svoje obaveze da ispunimo, ali nam je to definitivno otežano od strane Lige i od strane Saveza. Šta da Vam kažem kada niko iz Saveza u Subotici nije bio više od sedam godina”, zaključila je razgovor za naš portal predsednica Spartaka.

(foto: subotica.com)
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na MVP.rs...






Povezane vesti

Oglasila se predsednica Spartaka: Istina je, Tresač je otpušten, ali ne zbog Zvezde! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 27.Maj.2017

Predsednica KK Spartak iz Subotice Josipa Vranković potvrdila je za portal MVP.rs  informaciju da je Đorđe Tresač otpušten iz kluba...Ona je, međutim, istakla da to nije zbog omalovažavanja Crvene zvezde, već zbog nepoštovanja Spartaka...- Istina je da je Tresač otpušten. On je isključen...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.