Jedina prava dilema pred finiš Superlige: Radnik ili Javor? Večiti derbi 16. aprila na Marakani

Izvor: MozzartSport.com, 04.Apr.2016, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedina prava dilema pred finiš Superlige: Radnik ili Javor? Večiti derbi 16. aprila na Marakani

Sve utakmice dva poslednja kola Superlige igraju se u istim terminima. Brige oko plasmana u plej-of samo u teoriji nisu prebrinuli ni Vojvodina ni Voždovac. Matematičke šanse ima i Mladost

Čelnici Javora kao da su se pomirili sa tužnom istinom. U ataku na suđenje posle remija u Lučanima jasno su objavili da ih je arbitar Bojan Nikolić poslao u plej-aut. Međutim, Ivanjičani još imaju šanse da u preostala dva kola sustignu Radnik. Istini za volju, ne baš prevelike, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << jer bi sudeći po rasporedu sve moglo da bude završeno već u sredu.

Radnik, u 29. kolu ima zicer protiv fenjeraša Jagodine, koja je u poslednjem kolu na teren slala i omladince, pa se stiče utisak da su pod Đurđevim brdom možda i digli ruke u borbi sa besparicom. Uostalom, Surdulica je posle obe strane Topčiderskog brda i Čačka najteži teren u Superligi ove sezone. Javor, pak, dočekuje Partizan, pa bi u slučaju poraza i pobede Radnika poslednje kolo bilo lišeno drame oko mesta u plej-ofu. Čak i remi je dovoljan Radniku, ako Javor ne savlada crno-bele, jer Surduličani imaju bolji skor u međusobnim okršajima.

Sve to znači da bi upravo u Surdulici i u Ivanjici trebalo da bude najviše vatre, iako teoretski ni Vojvodina ni Voždovac nisu prebrinuli sve brige, dok i Mladost ima šanse da dođe do plej-ofa, ali samo u slučaju da Radnik izgubi obe utakmice, a Lučanci ih dobiju. Preduslov je i da Javor ne uzme više od boda u poslednja dva kola. Metalac ne može u plej-of, iako je šest bodova iza Radnika, ali ima gori učinak u međusobnim susretima sa Surduličanima, pa i Javorom. Radnik, pak, tu bolje stoji i kad je u Mladost u pitanju te iz svakog kruga sa onima koji mu prete izlazi kao pobednik.

Sve ostale dileme, one oko izlaska u Evropu ili oko opstanka, sačekaće dok ne dobiju odgovor, jer će se pred početak plej-ofa i plej-auta bodovi deliti. Prednost domaćeg terena bi, doduše, mogla da bude od velikog značaja.

Za sada se zna da će Crvena zvezda, kao sigurni lider, kod kuće čekati drugi, treći, peti i šesti tim na tabeli, a gostovati kod četvrtog, sedmog i osmog. Prema trenutnom rasporedu, primera radi, već u prvom kolu plej-ofa nas očekuje večiti derbi sa Partizanom (16. aprila), pa gostovanje na Čairu, kod kuće susret sa Čukaričkim, na strani sa Vojvodinom, pa opet kod kuće sa Borcem, zatim megdan sa Radnikom u Surdulici i spuštanje zavese na sezonu protiv Voždovca na stadionu “Rajko Mitić”.

Rezultati timova koji teoretski mogu do plej-ofa:

Radnik – Javor 1:1

Javor – Radnik 0:1

Radnik – Mladost 3:1

Mladost – Radnik 0:0

Radnik – Metalac 0:0

Metalac – Radnik 2:2

Javor – Mladost 0:0

Mladost – Javor 1:1

Javor – Metalac 1:0

Metalac – Javor 0:0

Metalac – Mladost 0:0_

29. kolo: Mladost – Metalac

PAROVI 29. KOLA (sreda, 6. april, sve utakmice počinju u 16.00):

CRVENA ZVEZDA - RAD

ČUKARIČKI - NOVI PAZAR

JAVOR - PARTIZAN

MLADOST - METALAC

OFK BEOGRAD - BORAC

RADNIČKI NIŠ - VOJVODINA

RADNIK - JAGODINA

VOŽDOVAC - SPARTAK

PAROVI 30. KOLA (nedjelja, 10. april, sve utakmice počinju u 16.00):

METALAC - OFK BEOGRAD    

PARTIZAN - MLADOST

BORAC - CRVENA ZVEZDA

RAD - RADNIČKI NIŠ

VOJVODINA - VOŽDOVAC

SPARTAK - ČUKARIČKI

NOVI PAZAR - RADNIK

JAGODINA - JAVOR

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Star sport)
Pogledaj vesti o: Večiti derbi

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.