JSL: Derbi imenjaka u Jagodini

Izvor: B92, 24.Avg.2012, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JSL: Derbi imenjaka u Jagodini

Ovog vikenda utakmicama trećeg kola nastavlja se takmičenje u Superligi Srbije.

Beogradski "večiti" rivali Partizan i Crvena zvezda pokušaće da poprave bled utisak od prošle nedelje.

Crno-beli su u prethodnom kolu doživeli, za mnoge, senzacionalni poraz protiv Donjeg Srema koji svoje mečeve kao domaćin igra u Novom Sadu.

Ekipu Partizana u nedelju, u trećem kolu, očekuje duel protiv Jagodine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je na startu šampionata zabeležila dve pobede i prikazala dobru igru.

Crvena zvezda će, predvođena novim trener Aleksandrom Jankovićem, pokušati da pobedi u Novom Pazaru, a to je nešto što joj prošle sezone nije pošlo za rukom.

U prilog crveno-belima svakako ide činjenica da će taj meč biti odigran pred praznim tribinama, jer je Novi Pazar kažnjen zbog medjusobnog sukoba navijača. Ekipa Zvezde je u prošlom kolu jedva osvojila bod protiv gostujućeg Rada, iako je 65 minuta imala igrača više.

Novajlija u Superligi, ekipa Donjeg Srema takodje ima maksimalnih šest bodova, a sutra je očekuje novo teško gostovanje protiv Slobode u Užicu.

Užičani su u prva dva kola ostvarili pobedu i poraz, a na domaćem terenu sigurno neće razmišljati ni o čemu drugom osim o pobedi.

Fudbaleri Vojvodine sutra dočekuju BSK Borču u meču u kojem će pokušati da dodju do prve pobede u Superligi na domaćem terenu. U prošlom kolu "lale" su u vojvodjanskom derbiju savladale Spartak u Subotici sa 1:0, a istim rezultatm BSK je u Borči bio bolji od Slobode.

Ekipa Javora je u prošlom kolu u gostima postigla pet golova protiv Smedereva, a sada ih očekuje duel sa Spartakom u Ivanjici. Prvu utakmicu trećeg kola odigraće dva Radnička, iz Niša i Kragujevca. Nišlije će biti domaćini, u Jagodini, pošto radovi na njihovom "Čairu" još nisu završeni.

U duelu dva tima koji još nisu zabeležili pobede u novoj sezoni, fudbaleri OFK Beograda će na svom terenu na Karaburmi dočekati Hajduk iz Kule. Posle dobrog izdanja u duelu sa Crvenom zvezdom, fudbaleri Rada će dočekati Smederevo na Banjici u potrazi za nova tri boda.

JSL, 3. kolo:

Radnički Niš - Radnički Kragujevac (17.30)

Subota:

OFK Beograd - Jagodina (17)

Sloboda - Donji Srem (17)

Javor - Spartak (17)

Rad - Smederevo (17)

Vojvodina - BSK (19.30)

Nedelja:

Novi Pazar - Crvena zvezda (17)

Partizan - Jagodina (19).

Tabela: Donji Srem 6, Jagodina 6, Novi Pazar 4, Rad 4, Vojvodina 4, Partizan 3, Javor 3, Sloboda 3, Radnički Niš 3, BSK 3, Crvena zvezda 1, Radnički Kragujevac 1, Smederevo 1, itd.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.