Igraće se majstorica – Zvezda srušila Partizan na krilima Kampaca

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 21:14

Igraće se majstorica – Zvezda srušila Partizan na krilima Kampaca

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan u četvrtom meču finala ABA lige rezultatom 68:56.

Posle prve dve utakmice u kojima je Partizan uspešno odbranio prednost domaćeg terena, Crvena zvezda je u druge dve uradila isto to.

Sada su bili bolji od "večitog" rivala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u jednom meču koji je obeležila velika borba i mali broj poena.

Utakmica je počela poenima Matijasa Lesora sa niskog posta da bi posle nekoliko poseda Zvezda odgovorila preko Filipa Petruševa i njegovog zakucavanja.

Partizan se nešto bolje snašao na startu ove utakmice i u svom ritmu poveo sa 12:6 nakon poena Zeka Ledeja iz skraćenog kornera, a onda sledi "crna serija" i veliki broj praznih poseda, a na drugoj strani rapsodija.

Sve je počelo trojkom Ognjena Dobrića i serijom 12:1 je Zvezda dobila prvu četvrtinu rezultatom 20:13, a onda sledi još tvrđa četvrtina u kojoj je Zvezda pet minuta bila bez poena, a za sedam minuta košarke videli smo tek 11 poena i to ukupno.

Uspela je Zvezda da se trgne i da ovaj kvartal preokrene serijom u finišu da bi na poluvreme otišla sa 32:24 i to na krilima Fakunda Kampaca koji je već tada bio dvocifren sa 10 poena, dok je Partizan predvodio Kevin Panter sa 6.

U drugom poluvremenu je Zvezda nastavila da igra kako njoj odgovara, a Ognjen Dobrić je bio ključna figura crveno-belog tima pošto je imao 14 poena u tom delu meča (ukupno) i doneo svom timu +17.

Zvezda se malo opustila u nastavku, a Partizan uspeo da smanji zaostatak i serijom 7:0 koju je inicirao Avramović smanjio na 49:39 pred kraj trećeg dela susreta.

Imao je domaći tim dvocifrenu prednost u većem delu četvrtog kvartala, ali je Partizan uspeo da se spusti na pet poena zaostatka i čak je Kevin Panter promašio trojku koja je mogla da donese -2 i potpunu dramu.

Bilo je tenzija u finišu, malo i među igračima što je unelo i konfuziju među sudijama koji su imali neke čudne odluke večeras, a onda i novi problemi koje su pravili Zvezdini navijači da bi se na kraju sve mirno završilo.

Zvezda je na krilima Fakunda Kampaca pobedila Partizan, smanjila na 2-2 i u četvrtak od 20 časova igraće se majstorica.

Najefikasniji je bio Kampaco sa 21 poenom, a u Partizanu je Egzum imao 12.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.