Igra se derbi - dovoljan razlog za motivaciju!

Izvor: MozzartSport.com, 04.Jun.2015, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igra se derbi - dovoljan razlog za motivaciju!

Partizan će večeras od 21 čas ugostiti Crvenu zvezdu u Pioniru

Mnogi treneri i igrači tvrde da za Večiti derbi ne treba posebna motivacija. Ova hipoteza će najbolje biti proverena u poslednjem kolu KLS-a koje praktično jako malo odlučuje. Crvena zvezda je prvi duel ovih rivala dobila sa 92:76, to jest 16 koševa razlike, tako da će Partizanu biti veoma teško da to dostigne i prestigne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u meču koji se igra večeras od 21 čas u Hali Pionir.

Ipak, ovakvi mečevi su oni zbog kojih se igra i trenira, pa ne treba sumnjati da će igrači oba tima izaći našpanovani i spremni da pokažu svoj raskošni talenat pred beogradskom publikom .

Pristup koji najavljuje terener gostiju Dejan Radonjić nagoveštava otvorenu igru Zvezde.

"Ne treba posebno apostrofirati da igramo protiv ekipe koja ima 13 uzastopnih titula prvaka Srbije, osvajala je brojne trofeje i svesni smo njihovog kvaliteta i želje da budu prvi. Pobeda neće doći sama po sebi, u sutrašnji duel moramo da uđemo sa željom da odigramo što bolje, pobedimo i u plej-of uđemo sa prve pozicije", rekao je Radonjić.

Poput Radonjića i trener Partizana Duško Vujošević najavljuje pobedu svog tima, iako smatra da ovaj meč nije preterano bitan kao oni koji slede u plej-ofu.

"Svaka utakmica između Partizana i Zvezde ne nosi slučajno epitet derbija. Bez obzira na njenu posledičnu vrednost, da li donosi plasman u Evoligu ili zauzimanje prve pozicije u prvenstvu, svaka je značajna. S tim što je ova najmanje značajna u sezoni. Značajnije su bile one u Jadranskoj ligi, kao i prva u Superligi, jer su nas dobili razlikom koja ne ostavlja dosta prostora za optimizam da ćemo tu razliku nadoknaditi", rekao je Vujošević.

Ono što Partizanu ide u prilog, pored toga što će igrati pred svojim navijačima, jer to što su u Zvezdi za derbi neizvesni Luka Mitrović, Čarls Dženkins i Stefan Jović. Mitrović se skoro oporavio od povrede, dok su druga dvojica pomenutih roviti, pa se sve do meča neće znati da li će igrati.

Kod crno-belih probleme imaju Edo Murić i kapiten Dragan Milosavljević, dok se Saša Pavlović putpuno oporavio od povrede i vratio u prepoznatljivu formu.

Kao što smo rekli, meč se igra u Hali Pionir sa početkom u 21 čas. Možda baš ta oslobođenost pritiska obe ekipe doprinese jednoj od lepših utakmica između ova dva tima, sa mnoštvom dobrih, lepih i atraktivnih poteza, a manjkom tenzija. Verujmo da će biti upravo tako.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.