Grobari sekirama na Vladana Lukića!!!

Izvor: S media, 04.Dec.2010, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grobari sekirama na Vladana Lukića!!!

Dvestotinak navijača Partizana upalo je u subotu oko 14 časova na stadion Crvene zvezde i kamenjem pogodilo čelnike crveno-belih, predsednika Vladana Lukića i generalnog sekretara Andriju Kleuta!!!

„Grobari" su na „Marakanu" upali naoružani motkama, kamenicama, lancima i sekirama, a obezbeđenje stadiona, potpomognuto Lukićem i Kleutom, pokušalo je da ih zaustavi. Tada su čelnici crveno-belih pogođeni kamenicama u telo, ali srećom, nisu povređeni. Veći sukob >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i posledice sprečila je policija, koja je brzo reagovala i rasterala napadače.

Privedeno 30 huligana, Hitna nije intervenisala

Policija je privela 30 huligana, koji su oko 14.15 napali zaposlene u Zvezdi i kamenovali severnu stranu klupskog stadiona. Kako je agenciji Beta rečeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), oko 100 do 150 navijača Partizana kamenovalo je severnu stranu stadiona. U MUP-u su naveli da u incidentu nije bilo povređenih i da policija utvrđuje krivičnu odgovornost privedenih. Portparolka Hitne pomoći Nada Macura rekla je agenciji Beta da ekipe te službe nisu intervenisale.

Komesar za bezbednost Crvene zvezde Ivan Petrić rekao je agenciji Beta da su huligani sa obeležjima Partizana na stadion Zvezde došli naoružani i skandirajući „ubij cigana".

- Policije u tom trenutku nije bilo mnogo, pa je situacija pretila da eskalira. Pripadnici policije, ipak, brzo su se okupili i munjevitom reakcijom sprečili najgore i rasterali huligane - kazao je Petrić.

Upad huligana na stadion prethodno je zaustavilo klupsko obezbeđenje Zvezde, kojem su se pridružili i članovi uprave.

- Oni su izašli da brane stadion. Lukić je dobio i nekoliko kamenica u telo, ali nema ozbiljnije povređenih, jer je policija brzo stigla. Pretrpeli smo samo materijalnu štetu - istakao je Petrić, koji je zajedno sa Lukićevim savetnikom Miodragom Antonijevićem juče pričao sa direktorom policije Miloradom Veljovićem.

Sukoba je bilo i pre tog događaja, neposredno pred početak meča Partizan - Sloboda Point Sevojno, kada su se navijači Crvene zvezde i Partizana potukli u blizini stadiona crveno-belih! U tuči nije bilo povređenih, ali je ozbiljniji sukob dve „zaraćene" strane sprečila policija, koja je brzo reagovala.

Po dolasku organa reda, navijači su se razbežali. Zvezdini fanovi zaključali su se u svojim prostorijama na stadionu, dok je policija uhvatila nekoliko Partizanovih navijača i privela ih u policijsku stanicu. Komunalni radnici koji su posmatrali tuču rekli su da su navijači uzeli čak i njihove motke kojima su čistili ulice i koristili ih u tuči.

Zvezda: Krivi su Partizan, Sloboda i Zajednica

Fudbalski klub „Crvena zvezda" izdao je saopštenje povodom napada huligana na svoj stadion i zaposlene u klubu u kojem se ističe da odgovornost za incidente snose oni koji su doneli nerazumnu odluku da se promeni domaćinstvo utakmice koju su igrali Partizan i Sloboda.

Crvena zvezda je javno upozoravala da ova odluka prvenstvo čini neregularnim. U svim kontaktima sa Zajednicom prvoligaša i predstavnicima Policijske uprave za grad Beograd ukazivali smo da je odigravanje dve utakmice u istom danu rizično po bezbednost. Na sastancima koji su se tim povodom održavali Policijska uprava za grad Beograd je takođe bila protiv da se utakmica između Partizana i Sevojna igra u Beogradu. Nažalost, odgovorni koji su doneli odluku o zameni domaćinstva nisu imali sluha za primedbe i Zvezde, i policije. Zahtevaćemo da zbog toga odgovaraju", kaže se između ostalog u saopštenju crveno-belih.

Dalje se navodi da je hajka koja se protiv Crvene zvezde vodi već nekoliko nedelja dovela i do toga da huligani pomisle da je normalno da se demoliraju prostorije Kluba i da linčuju njenog predsednika i zaposlene.

„Očekujemo da se FK 'Partizan' ogradi od huligana koji su rušili naš stadion kao i da se odmah sastanu nadležni organi Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice superligaša kako bi se utvrdila odgovornost za ono što se desilo. Domaće prvenstvo je već pretvoreno u lakrdiju i cirkus u kojoj je sport najmanje važan. Poslednji je trenutak da se pauza u prvenstvu iskoristi da se fudbal u Srbiji dovede u red i da interes sporta i fudbala bude iznad interesa pojedinaca kako što je sada", zaključuju u Zvezdi.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.