Francuska i Engleska podelili bodove

Izvor: Politika, 12.Jun.2012, 02:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska i Engleska podelili bodove

Francuska – Engleska 1:1 (1:1). – Engleski tim poveo preko Leskota u 30. minutu, a devet minuta kasnije izjednačio Nasri

U „večitom derbiju” Francuska i Engleska su na otvaranju „D” grupe u Donjecku igrali nerešeno 1:1 (1:1). I jedni i drugi su zadovoljni podelom bodova u meču koji nije mogao da zadovolji fudbalske sladokusce.

Počelo je veoma oprezno sa obe strane, uz veliki respekt protivnika. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Kao da su i jedni i drugi više strahovali da ne prime gol, nego što su vodili računa o tome kako da ga daju. Francuzi su pretili šutevima s distance, ali Nasri u 11. minutu nije bio precizan, dok je u 16. Hart odbranio udarac Kabaja. Sjajnu akciju Engleza na isteku četvrt sata igre nije realizovao Milner. Jang je uočio rupu u odbrani rivala i maestralno ubacio loptu, do koje je stigao vezista Mančester sitija i „Gordog albiona”, obišao istrčalog golmana Lorisa, ali je otišao previše u levu stranu, pa je umesto praznog gola pogodio spoljni deo mreže.

Posle pola sata na semaforu je pisalo 0:1. Englezi su poveli pogotkom Leskota, koji je umakao Dijari i centaršut Džerarda iz slobodnog udarca s desne strane sa četiri-pet metara sproveo u mrežu pored nemoćnog golmana „trikolora”.

Samo šest minuta kasnije gotovo identična situacija na drugoj strani nije urodila plodom. Malo je nedostajalo da se Dijara iskupi za grešku kod vođstva Ostrvljana. Tukao je glavom sa osam metara, Hart je odbio loptu, koju je Riberi vratio u peterac, a Dijara pokušao ponovo glavom, međutim, nije bio precizan.

Ipak, u 39. minutu Francuska je izjednačila na 1:1. Lepu kombinaciju izveli su njeni repezentativci po levoj strani i dok su Englezi posmatrali kako se dodaju Maluda, Evra, Riberi i Nasri, ovaj poslednji je raspalio sa oko 20 metara i lopta je proletela pored kapitena Džerarda i završila u donjem desnom uglu. Pokušao je Hart da je zaustavi, ali nije mogao.

Poslednju priliku u prvom delu je imao Benzema. Ušao je iskosa s desne strane i kada su ga zatvorili Kol i Hart pokušao da ih nadmudri, ali je čuvar mreže Engleza dobro reagovao i izbio loptu u korner. Publika je igrače na odmor ispratila aplauzom.

Slika s početka meča bila je ista i na startu drugog dela. Ponovo je nastupio mirniji period u kojem su Francuzi bili za nijansu aktivniji. Međutim, nije bilo prilika ni na jednoj strani, pa je delovalo kao da su rivali zadovoljni podelom bodova. Monotoniju na terenu razbio je Benzema u 65. minutu snažnim udarcem sa oko 25 metara gotovo po sredini gola, ali je Hart bio budan i nije dozvolio da ga napadač „trikolora” iznenadi. Uzvratio je Džonson snažnim i veoma nepreciznim šutem preko gola Francuza.

Tek u 75. minutu Riberi je protutnjao po desnoj strani i skoro iz mrtvog ugla šutirao u bliži ugao, a Hart je opet bio pribran i odbranio ovaj udarac. Ni Kabaj nije bio srećniji u 81. Velbek skrenuo loptu u korner, kao ni Benzema čiji je pokušaj glavom preko gola skrenuo Džerard, a poslednji odbranio Hart. Mekses je oštar centaršut Milnera u poslednji čas izbio u korner.

Za razliku od prvog dela gledaoci su u drugom često zvižducima nagrađivali igrače obe reprezentacije.

Stadion: Donbas arena u Donjecku. Gledalaca: 47.400. Sudija: Ricoli (Italija). Strelci: 0:1 Leskot (30), 1:1 Nasri (39). Žuti kartoni: Okslejd-Čembrlejn, Jang (Engleska). Nadoknada vremena: prvi deo: 1 minut, drugi: 3.

FRANCUSKA: Loris, Debuši, Rami, Mekses, Evra, Dijara, Kabaj (od 84. Ben Arfa), Maluda (od 84. Martin), Nasri, Riberi, Benzema. Selektor: Blan.

ENGLESKA: Hart, Džonson, Teri, Leskot, Kol, Milner, Džerard, Parker (od 78. Henderson), Okslejd-Čembrlejn (od 77. Defo), Jang, Velbek (od 90+1 Volkot). Selektor: Hodžson.

Đ. S.

objavljeno: 11.06.2012.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.