Dva imena na najužem spisku - Ko će suditi u Humskoj?

Izvor: Sportske.net, 13.Sep.2016, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva imena na najužem spisku - Ko će suditi u Humskoj?

U susret 152. "večitom derbiju" jedno od najvažnijih pitanja svakako je vezano za izbor glavnog arbitra. Kako trenutno stoje stvari, na najužem spisku nalaze se dva imena.

Najveća svetkovina srpskog fudbala u subotu će biti na programu po 152. put, a prednost domaćeg terena u prvom ovosezonskom "večitom derbiju" imaće fudbaleri Partizana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Crno-beli već imaju ozbiljan bodovni zaostatak za aktuelnim šampionom Srbije ali bi utakmica i bez tog pritiska kod domaćih svakako nosila veliki naboj zbog čega će biti jako važno ko će u Humskoj deliti pravdu.

Situacija je trenutno takva da se na najužem spisku kandidata za glavnog arbitra 152. "večitog derbija" nalaze Beograđanin Srđan Jovanović i Vrbašanin Milorad Mažić.

Najbolji srpski arbitar večeras će u Lisabonu deliti pravdu na meču prvog kola Grupe B Lige šampiona između Benfike i Bešiktaša, ali to neće biti prepreka da ga Sudijska komisija imenuje za glavnog arbitra 152. "večitog derbija".

"Sportski Žurnal" piše da bi Miroslav Radoman mogao da bude "kamen spoticanja" za Milorada Mažića jer njih dvojica nisu u dobrim odnosima, a svakako će Radomanova reč biti najvažnija kada se bude većalo ko će u Humskoj deliti pravdu.

Mladi Srđan Jovanović nalazi se na listi FIFA arbitara i spada među najperspektivnije sudije u regionu ali po pitanju iskustva ne može da se meri sa Miloradom Mažićem koji je delio pravdu na 11 "večitih derbija".

Kada smo već kod rekordera, treba napomenuti da u datom momentu Milorad Mažić i Miroslav Radoman dele prvo mesto na listi sudija sa najvećim brojem učešća na "večitim derbijima", pa ostaje da se vidi hoće li penzionisani internacionalac promovisati svog kolegu u rekordera.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

NIKO NEMA ŠTO SRBIN IMADE: Fantastičan tekst o derbiju na sajtu Partizana!

Izvor: HotSport.rs, 13.Sep.2016

Neutralno, fudbalski, retko viđeno kod nas. Partizan je odlučio da spusti strasti pred 152. ‘večiti’ derbi i na najsportskiji mogući način najavi najveću svetkovinu srpskog fudbala.. . Tekst sa sajta Partizana prenosimo u celosti i bez izmena, jer on to zaslužuje. Pouku će svako da izvuče,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.