Država Zvezdi i Partizanu oprašta ukupno 26 miliona evra duga!

Izvor: Telegraf.rs, 10.Dec.2016, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država Zvezdi i Partizanu oprašta ukupno 26 miliona evra duga!

Fudbalski klubovi u Srbiji mogli bi da se oslobode plaćanja PDV-a na transfere igrača ukoliko se usvoji novi zakon o porezu na dodatnu vrednost onako kako je planirano, prenosi Blic.

Posle decenijske debate oko plaćanja PDV-a na transfere, postoji šansa da se prema aktuelnom Nacrtu zakona klubovi oslobode i odgovornosti iako se protiv njih vodio sudski postupak zbog nezakonite prodaje igrača, odnosno utaje poreza na PDV, i to retroaktivno.

To je navedeno u članu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << 13, gde se kaže 'da će se postupci kontrole utvrđivanja poreske obaveze za promet usluga ustupanja igrača na neodređeno vreme koji nisu okončani do dana početka primene ovog zakona, okončati u skladu sa ovim zakonom'.

Tako se može doći u situaciju da se dosadašnje utaje poreza na račun budžeta budu oproštene, a u Vladi su nezvanično objasnili da su izmene zakona obaveza prema Evropskoj uniji.

- Još ne znamo kako će se to odnositi prema započetim procesima, ne znači da će se išta opraštati, već ćemo tražiti mehanizme kako da sve naplatimo - naveo je sagovornik Blica iz Vlade.

Pošto klubovi godinama nisu obračunavali PDV na prodaju igrača u inostranstvo, 2013. je Poreska uprava saopštila da klubovi duguju ogromna sredstva. Za period od osam godina, Partizan je bio dužan 17.8 miliona evra, Crvena zvezda osam, OFK Beograd sedam, a Vojvodina 1,7 miliona evra.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan,   Fudbal

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Drzava Zvezdi i Partizanu oprasta ukupno 26 miliona evra duga

Izvor: medio.rs, 10.Dec.2016

Zvezdi i Partizanu će biti oproštena velika suma novca..Fudbalski klubovi u Srbiji mogli bi da se oslobode plaćanja PDV-a na transfere igrača ukoliko se usvoji novi zakon o porezu na dodatnu vrednost onako kako je planirano, prenosi Blic...Posle decenijske debate oko plaćanja PDV-a na transfere,...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.