Izvor: MozzartSport.com, 16.Jan.2021, 19:16

Drama u večitom derbiju: Zvezda slomila uporni Partizan

Crveno-beli sačuvali šanse za plasman na završni turnir Regionalne lige - 9:7

Drama kakva se očekuje od okršaja Crvene zvezde i Partizana. Crveno-beli su savladali ljutog rivala posle velike borbe na bazenu Sportskog centra Milan Gale Muškatirović i stigli do treće pobede u grupi A čime su sačuvali mogućnost da se nađu na finalnom turniru Regionalne lige - 9:7 (3:0, 2:4, 2:2, 2:1).

U meču sa dosta energije, borbe, ali i mnogo grešaka, ekipa Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Filipovića je bila nešto stabilniji protivnik, uspela je da zaustavi nekoliko ozbiljnih naleta sastava Miloša Korolije i na kraju dođe do zaslužene pobede. Obe ekipe su se tokom meča borile da ne izgore u velikoj želji, imale su očajnu realizaciju igrača više (Partizan 3/10, Zvezda 2/10), pa je presudila nešto veća koncentracija crveno-belih.

Crvena zvezda je odlično otvorila utakmicu, čime je nagovestila koliko joj je stalo da dođe do pobede nad ljutim rivalom. Ipak, vođstvo od 3:0 posle prve četvrtine, zahvaljujući golovima Gavrila Subotića, Veljka Tankosića i Marka Radovića, nije bilo dovoljno osvajaču Kupa Srbije da zadrži vođstvo. Sastav Miloša Korolije je podigao ritam u drugoj četvrtini i tri minuta pre kraja prvog poluvremena stigao do izjednačenja (4:4). Jedan od najzaslužnijih za povratak crno-belih, pored raspucanog Stefana Gaka, bio je i golman Partizana Milan Bulajić, koji se razbranio u drugoj četvrtini i zakoplikovao Zvezdi ekipi Aleksandra Filipovića u napadu

Zvezda je seriju crno-belih prekinula u završnici prvog poluvremena zahvaljujući golu Gavrila Subotića iz peterca, a potom je na startu treće četvrtine stigla do dva gola prednosti preko Ivana Basare. Veliku neizvesnost u završnici meča najavio je Andrej Barać. Tome je doprineo i veliki promašaj Miloša Vukićevića iz peterca, posle čega je Partizan izjednačio trećim pogotkom Baraća na meču (6:6). Agonija crveno-belih u završnici trećeg perioda završena je golom Vukićevića sa dva metra. Prethodno su crveno-beli uspeli da odbrane napad Partizana sa igračem više i tako spreče Korolijin tim da dođe do potpunog preokreta.

Dva tima su se dosta istrošila tokom tri perioda, pa je umor uzeo maha u odlučujućem kvartalu. Ipak, drama nije izostala. Zvezda je do nove prednosti od dva gola stigla pogotkom Vuka Milojevića, ali je raspucani Andrej Barać tri minuta pre kraja vratio veliku neizvesnost u meč. Ipak, na golu crveno-belih je odlično branio Vladimir Mišović, koji je sa nekoliko odličnih intervencija sprečio Partizan da dođe do novog izjednačenja. Meč je prelomio Veljko Tankosić pogotkom 58 sekundi pre kraja meča.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

DRAMA DOSTOJNA VEČITOG DERBIJA: Zvezda lomila Partizan, crno-beli sve stizali i na kraju IPAK POSUSTALI

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2021

Nije imao snage Partizan da se ponovo vrati u meč...Crvena zvezda je savladala Partizan posle velike borbe na bazenu Sportskog centra Milan Gale Muškatirović i stigli do treće pobede u grupi A čime su sačuvali mogućnost da se nađu na finalnom turniru Regionalne lige - 9:7 (3:0, 2:4, 2:2, 2:1)...Crvena...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.