Dragiša Binić: Zvezda je najbolja, ali treba taj VAR, hitno nam treba taj uređaj

Izvor: Sportske.net, 16.Sep.2019, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragiša Binić: ''Zvezda je najbolja, ali treba taj VAR, hitno nam treba taj uređaj''

Nekadašnji član Zvezdine zlatne generacije više nema nikakvu dilemu, treba uvesti VAR u Srbiji.

Doskora je Partizan bio najglasniji u zahtevima da se što pre uvede VAR tehnologija u Superligi Srbije, često su crno-beli bili usamljeni u toj inicijativi, ali u poslednje vreme slične poruke stižu i sa drugih strana.

Pogotovo posle utakmice između Crvene zvezde i Inđije (2:1), na kojoj su >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << dosuđeni penali za Zvezdu u samom finišu meča podigli veliku prašinu u domaćoj fudbalskoj javnosti.

Jedan od onih koji se sada zalaže za uvođenje VAR-a je i Dragiša Binić, koji je posle pomenute utakmice govorio za ''Informer''.

''Ne valja da se ovakve stvari dešavaju, ali ne znam da li je sudija bio u dobroj poziciji kada se desila sporna situacija. Mogao je da se konsultuje s pomoćnim sudijom, ne znam da li je to učinio.







Mislim da je pomoćni sudija to mogao da vidi i da ukaže na grešku. Treba taj VAR da se uvede kod nas, da konačno sklonimo tu famu oko nameštanja. Hitno nam treba taj uređaj da bismo znali ko je napravio grešku'', objašnjava Binić.

On veruje da Zvezdi ne treba pomoć sudija, da ima najbolji tim u ligi i da će ponovo biti šampion.

''Greška nikome ne donosi dobro. U trenutku kada se tako nešto desi veća je šteta po oštećeni klub. Međutim, tako nešto ne treba ni Zvezdi.







Neću da razmišljam u tom smeru da je arbitar namerno dosudio penal u korist Zvezde, koja ima najbolji tim u prvenstvu i verujem da će ponovo osvojiti titulu'', poručuje Binić.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.