Đilas bez kopromisa: Zvezda i Partizan neće igrati ABA ligu ako to FIBA od nas bude tražila

Izvor: MozzartSport.com, 04.Jun.2015, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas bez kopromisa: Zvezda i Partizan neće igrati ABA ligu ako to FIBA od nas bude tražila

"Ne postoji izbor, ovde se bira da li želite da vam reprezentacija igra na EP ili ne“, poručio prvi čovek košarkaškog Saveza

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Ðilas nagovestio je danas da srpski klubovi neće igrati ABA ligu ako to može da ugrozi učešće reprezentacije na Evropskom prvenstvu.

Ðilas je potvrdio da je Svetska košarkaška federacija (FIBA) upozorila >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << KSS da će reprezentacija biti suspendovana iz svih takmicenja, ako srpski klubovi budu igrali ABA ligu koju ona ne priznaje.

"Najveći problem je privatno vlasništvo u toj ligi, šest pojedinaca su vlasnici 20 odsto i toga nema nigde drugde. Klubovi ne misle isto, ali su predstavnici klubova, uključujući Predraga Danilovića iz Partizana i Nebojšu Čovića iz Crvene zvezde, istakli da neće napraviti nijedan potez koji bi doveo do toga da naša reprezentacija ne igra na Evropskom prvenstvu. To je jasan dokaz, ako FIBA kaže da će suspendovati reprezentaciju, oni neće igrati ABA ligu", rekao je Ðilas gostujući u "Kažiprstu" televizije B92.

Ðilas je nedavno pozvao čelnike ABA lige i Evrolige u Beograd na sastanak, što je iz Ljubljane odbijeno.

"Dogovor koji je postignut 13. aprila je predviđao da će fizička lica izaći iz lige i prepustiti je klubovima. Moja ideja je da pomirimo FIBA i Evroligu, koje imaju svoj sukob, da to bude regionalna liga klubova, pa da tražimo da ih FIBA prihvati. Jednostavno, mora da postoji razumevanje, ako ste na jedan način radili 10 godina, morate da se promenite ili ćete da propadnete", rekao je prvi čovek srpske košarke.

On je dodao da je predlog regionalne lige koji je dala FIBA neprihvatljiv jer nema prolaznost u Evroligu.

"Ne postoji nikakav izbor, ovde se bira da li želite da vam zemlja igra na Evropskom prvenstvu ili ne. Nadam se da neće doći do toga. Mislim da ne postoji čovek u ovoj zemlji koji ne bi izabrao da se naša reprezentacija bori za zlato i Olimpijske igre. Ali, i dalje verujem da možemo da sednemo, razgovaramo i da se problem reši. Ta liga je dala doprinos razvoju košarke u regionu, naši klubovi su je osvajali, niko nije protiv, ali mora da se napravi transformacija", zaključio je Ðilas.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Đilas: Neka ABA finansira centre koji nisu deo lige

Izvor: Kurir, 05.Jun.2015, 06:57

To je poenta razvoja košarke na prostoru bivše Jugoslavije, rekao je Đilas..Dragan Đilas, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, poslao je dopis u FIBA, u kojem se kaže da je na sastanku predstavnika Saveza, četiri srpska kluba koja igraju regionalnu ligu i Košarkaške lige Srbije postignuto...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.