Danas je derbi dan...

Izvor: RTS, 01.Mar.2020, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas je derbi dan...

Novi, 162. po redu okršaj beogradskih "večitih" rivala, Crvene zvezde i Partizana, igra se danas od 18 časova na najvećem srpskom stadionu - "Rajko Mitić". Crveno-beli u meč ulaze sa 11 bodova viška, a biće to prvi "večiti derbi" Dejana Stankovića u ulozi trenera.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Najvažniji meč srpskog fudbala danas dobija svoj 162. nastavak, bar kada je reč o prvenstvenim duelima dva najvćea i nauspešnija kluba u zemlji.

Crvenu zvezdu će ka željenoj 65. derbi pobedi povesti novi trener, koji je kao igrač umeo i te kako da zablista u mečevima sa komšijama.
Dejan Stanković će debitovati u derbiju u ulozi trenera. On ističe da se ne osvrće na 11 bodova prednosti, već da želi samo pobedu.
"Idemo uvek na pobedu. Remi me ne bi zadovoljio, jer se krši sa mojim karakterom koji imam kroz čitavu karijeru. Uvek sam za to da uradim kako želim, pa neka bude i negativan rezultat, ali pat partije ne priznajem. Što se treme tiče, već sam govorio o tome. Ima je, ali ništa veća od one pred meč sa Čukaričkim, Vojvodinom i Inđijom. Jedina razlika je što je ovo važnija utakmica i što se više ulazi u sitnije detalje, ali sve drugo je isto. Oran sam za utakmicu i jedva čekam da počne ", poručio je Stanković.
Njegov kolega na klupi Partizana, prijatelj i dugogodišnji saigrač u repreznetaciji Savo Milošević, takođe želi trijumf, koji bi Partizanu bio 48. u mečevima protiv najvećeg rivala (50 ih je završeno nerešeno).
"Biću kratak, verujem da je moja ekipa spremna za sutrašnji derbi. Svi su zdravi, pripreme idu po planu. Mogu da budem zadovoljan sitaucijom u ekipi. Svi smo fizički i psihološki spremni za ono što nas čeka na Marakani", rekao je Milošević na konferenciji pred meč.
Duel Crvene zvzde i Partizana igra se u 18 časova na stadionu "Rajko Mitić", a tok meča možete pratiti na našem portalu. 
Zvezda je trenutno prva na tabeli Superlige sa 62 boda, odnosno 11 više od drugoplasiranog Partizana (51).
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Miloševićev adut mirnoća, Dekijeva nervoza motiviše igrače, Partizanova kontra i Zvezdina haotičnost

Izvor: MozzartSport.com, 01.Mar.2020

Večiti derbi, bez obzira na stanje u dva najveća srpska kluba, uvek izaziva veliku pažnju, kako među navijačima dva tima, tako i među njenim nekadašnjim akterima, koji imaju različita gledanja na današnji okršaj Crvene zvezde i Partizana (18.00, TV Arena Sport, B92). Nekadašnji as oba tima...

Nastavak na MozzartSport.com...

Loš "večiti derbi" na debiju Stankovića, Zvezda i Partizan bez golova

Izvor: RTS, 01.Mar.2020

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su nerešeno bez golova (0:0) u 162. "večitom derbiju", koji je obeležio 24. kolo Linglong Superlige Srbije. Na stadionu "Rajko Mitić" viđena je veoma loša utakmica, puna prekida, sa tek nekoliko dobrih poteza i prilika. ...

Nastavak na RTS...

Nula od derbija

Izvor: MozzartSport.com, 01.Mar.2020

Večiti derbi ispod evropskog nivoa, kojem teže dva najbolja srpska kluba. Nije bilo pobednika, golova, niti pravog fudbala. Na kraju se mnogo toga svelo na rovovsku borbu i brojne prekide, koji su prosto ubijali igru. Preterana opstrukcija ponovo je rezultirala time da okršaj Crvene zvezde i Partizana...

Nastavak na MozzartSport.com...

Gavrić: Mogli smo da pobedimo, osvojićemo titulu

Izvor: MozzartSport.com, 01.Mar.2020

Derbi ispod očekivanja javnosti, ali nije baš ni da nije bilo pozitivnih utisaka. Jedan takav je za navijače Crvene zvezde sigurno mladi Željko Gavrić, igrač plemenitog kova kakav se ne viđa često. I on sam naravno nosi pozitivne utiske posle debija u najvećoj utakmici srpskog fudbala, iako...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.