Izvor: Piplmetar.rs, 02.Avg.2023, 16:30

Čuveni Hrvat o Zvezdi i Partizanu: „Država im mnogo pomaže, srpski igrač je duplo skuplji od Pantera i Lesora“

Simon je istakao i da bi voleo imati jedan klub poput Partizana u Zagreb

Foto: Marko Jovanović


Čuveni hrvatski košarkaš, Krunoslav Simon, došao je do samog kraja svoje profesionalne karijere, ali, i dalje nije skroz digao ruke od ovog sporta. On u Zagrebu uživa u čarima onoga što mu je životni posao, a za to vreme i igra košarku za Cedevitu.
Simon je i inače jedan od najvoljenijih košarkaša u čitavoj Hrvatskoj, a tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << karijere je dubog trag ostavio u Zagrebu, gde je nastupao punih 10 godina, pre nego je otišao u Unikahu, Lokomotivu Kuban, Olimpiju iz Milana i potom Efes, s kojim je osvojio i Evroligu.
Mogao je ostati Simon i u Efesu, ali, odlučio je da dođe u Cedevita junior i da postane i mentor. Krunoslav je i dao jedan opširan intervju za „Crokošarku„, a tamo se dotakao i Crvene zvezde i Partizana, gde je pričao o ulaganjima u klub.
Ne bih se pravio previše pametan, ali mislim da je tamo politika puno uključenija u sport i automatski oni raspolažu s enormno velikim budžetima za naše pojmove. Partizanu treba skinuti kapu, oni su ove sezone zaradili samo od prodaje karata oko četiri ili pet miliona evra. To su iznosi za košaku koji su nezamislivi, ne ozbiljni, već nezamislivi. Do pre dve godine, to je bila avangarda, nemoguće i ja skidam kapu na tome. Ja bih voleo da imam takav klub u Zagreb, voleo bih imati 20.000 navijača i Evroligu u Zagreb, ne kažem sada na koji način to funkcioniše i „da li je pije vodu“, kažem iz perspektive navijača – kaže Simon za „Crokošarku“.
Takođe, Simon se okrenuo i na onu sada već i čuvenu temu – stranci u košarci.
Ne bi mi bilo ključno da su mi domaći igrači u rosteru, kao navijač bih voleo, ali mi to ne bi bilo ključno. Treba razumeti i Partizan, jer pravi srpski igrač verovatno je duplo skuplji od Pantera i Lesora. Oni su biznismeni, tu nema emocije. Danas sport nije emocija već biznis – ovaj košta dva miliona, ovaj tri… Gde ima novca ima i interesa, pre dok nije bilo novca i interneta igralo se drugačije, ali to su neka romantična vremena. Svi krenemo da igramo sport iz ljubavi prema sportu, ne zbog novca. Na kraju dana ti ljudi imaju svoje računice i znaju šta rade – zaključio je Simon.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan,   Košarka

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.