Bet analizza derbija: Zvezda favorit kladionica, istorija kaže Partizan

Izvor: MozzartSport.com, 03.Apr.2015, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bet analizza derbija: Zvezda favorit kladionica, istorija kaže Partizan

Efikasnost na derbiju pada, ove sezone tek 142 poena po utakmici...

Jedna od najvažnijih serija u skorijoj istoriji Partizana i Crvene zvezde počinje 14. aprila u 21 čas. Pobednik serije će dobiti mesto u Evroligi, poraženom će ostati Evrokup. Kvote za ovaj duel su već dostupne i možete ih pronaći OVDE. Crveno-beli su veliki favoriti - pobeda Zvezde plaća 1,50, dok je kvota na trijumf crno-belih čak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 2,85! Hendikep je 4,5 na štetu Crvene zvezde, a granica za ukupan broj poena je 144,5. Da vidimo šta statistika ima da kaže povodom toga.

Na poslednjih trideset duela ova dva tima, skor je 19:11 u korist Partizana, ipak ako se računaju utakmice odigrane ove sezone, Zvezda je pobedila dva puta, a Partizan jednom. Prosečan broj poena postignut na te tri utakmice je tačno 142, dok su kroz istoriju večiti rivali bili značajno efikasniji, na poslednjih 30 međusobnih utakmica, prosečno je padalo 151,6 poena.

Na utakmicama Partizana ove sezone uključujući sva takmičenja, prosečno pada 144,8 poena, dok su dueli Crvene zvezde efikasniji sa 151,5.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da crno-beli odavno ne igraju u Evropi, a da je Zvezda i dalje učesnik Evrolige, trenutna forma može da zavara, ali ipak je bitno pomenuti da Partizan na poslednjih 20 utakmica ima 16 pobeda, dok su crveno-beli u nešto lošijem zaletu sa 13.

Kada su u pitanju plej-of serije Partizana i Zvezde kroz istoriju, ukupan rezultat je 12:2 za Partizan, a ako računamo samo one na tri dobijene utakmice, onda je skor 8:2. Crno-beli su četiri puta slavili sa 2:0, dva puta 3:0, četiri puta 3:1 i dva puta u majstorici - 3:2. Zvezda je jednom bila bolja sa 3:1, jednom sa 3:2. Takođe postoji i interesantna priča o uspešnosti Duška Vujoševića kada su u pitanju serije na tri dobijene utakmice.

Stoga ako je verovati istoriji i trenutnoj formi, Partizan je u prednosti. Ipak, crveno-beli su bili bolji u međusobnim duelima ove sezone, pa se javlja dilema ko je jasan favorit iako kladionice prednost daju ekipi Dejana Radonjića. Veliki broj utakmica koje je Zvezda odigrala ove sezone mogu da budu i dobra i loša stvar po crveno-bele. Mogu se odraziti na kondiciju kao problem, isto tako mogu biti zlata vredno iskustvo igranja jakih utakmica, naročito u Evroligi.

U drugoj polufinalnoj seriji sastaju se Budućnost i Cedevita. Prva utakmica se igra u Podgorici, a Budućnost je favorit i kvota na pobedu domaćina je 1,55, dok one koji budu igrali na hrvatski tim čeka kvota 2,70.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Zvezda u Pazaru - Uvek teško i uspešno (video)

Izvor: Sportske.net, 04.Apr.2015, 11:51

Fudbaleri Crvene zvezde sastaće se sa Novim Pazarom u okviru 21. kola domaćeg fudbalskog šampionata a istorija kaže da su crveno-beli na tom gostovanju jako uspešni iako su pobede uvek ostvarivane teškom mukom.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.