BINIĆ ZA SRBIJU DANAS: Ovaj Večiti derbi će imati posebnu draž (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Avg.2017, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BINIĆ ZA SRBIJU DANAS: Ovaj Večiti derbi će imati posebnu draž (FOTO)

Utakmica će početi u nedelju, u 19 časova.

Pobedom nad Krasnodarom i plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope, fudbaleri Crvene zvezde napravili su odličnu uvertiru za 155. Večiti derbi. Meč sa ruskim timom uživo je gledao i Dragiša Binić, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije zadužen za regularnost takmičenja.

- Ovo je dobra ekipa, mlada, koja ne zna da se brani, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali koja zna da postigne gol više. U Evropi može dosta da postigne jer je Miloje (Vladan Milojević) trener koji uvek ide na gol više. Nadam se dobrom rezultatu u Evropi. Ekipa je dobra, mada može i da se pojača, ali o tome više znaju ljudi u klubu. Što je najbitnije, vratili su se navijači, i pokazali kako se voli fudbal i klub. Niko nije otišao odmah sa tribina, ostali su da proslave sa igračima. Ta atmosfera me je podsetila i na 1991. godinu - rekao je u razgovoru za Srbiju Danas Binić koji je bio član čuvene, "zlatne generacije" Crvene zvezde.

Između ostalog, prisetio se i čuvene utakmice sa Bajernom, u Beogradu, kada je izboreno finale Kupa evropskih šampiona. Kasnije je u Bariju, protiv Olimpika "pokorena" i Evropa.

- Više puta sam rekao da se u Srbiji igra dobar fudbal. Mi smo za Evropu, ono što je Brazil za svet. Ima talenata, što su momci i pokazali. Potrebno je da se na ovaj način skrene pažnja sa nekih drugih stvari. Potrebno je da razmišljamo samo o terenu - kazao je Binić koji od predstojećeg 155. Večitog derbija očekuje mnogo.

Kao i Zvezda, i Partizan je obezbedio plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

- To će derbiju da da još veću draž. Očekujem još više navijača na stadionu nego protiv Krasnodara - zaključio je Binić.

Inače, meč između Zvezde i Krasnodara gledalo je skoro 51 hiljada navijača. Utakmica 7. kola Superlige Srbije biće odigrana u nedelju, a počeće u 19 časova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.