ABA liga: Večiti derbi

Izvor: TV Arena Sport, 25.Jan.2016, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA liga: Večiti derbi

Najveći derbi srpske košarke u okviru 21. kola ABA j.t.d. lige, “domaćin” Partizan i Zvezda dočekuju u nikad većem razmaku na tabeli.

Jer, dok je Zvezda sa skorom 15-5 treća, Partizan je sa skorom 8-12 tek 11.-ti i još nije prebrodio ni brige oko opstanka. Ali, sve je to nevažno u gradskim derbijima.

Partizan je, nakon četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu TV Arena Sport << uzastopna poraza, promenio trenera i umesto neiskusnog Božića doveo svog nekadašnjeg pomoćnika Džikića, koji je asistirao Vujoševiću. Ova promena im je donijela i očekivani pomak u igri, pa su nakon tesnog domaćeg trijumfa nad Cibonom, u prošlom kolu upisali i prvi gostujući trijumf, protiv slovenačke Krke. Sjajnu je partiju u tom meču pružio bek Cvetković, koji je postigao 21 poen i upisao 7 asistencija, a sa fantastičnih 42 indexna poena bio je i MVP 20. kola.

Zvezda je relativno lako, rezultatom 92:77, u 8. kolu dobila prvi ovosezonski derbi protiv Partizana, ali, osim novog trenera na klupi, u redovima Partizana iz te utakmice nema ni iskusnog centra Perovića, koji je prestao igrati zbog povreda, kao iAnđušića, kojem nije produžen ugovor i on je otišao u poljski Anwil. Ali, tu su sada Wilson i Williams.

Zvezda je, takođe, od igrača koji su tada igrali, otpustila Izraelca Mekela i Amerikanca Thompsona, ali sigurno nisu slabiji. Šta više, već pomenuti play Jović dopbrineo je odličnoj igri "crveno-belih”. Zanimljivo je i da Jović ima više asistencija u Euroligi (7,2), nego u ABA ligi (4,8). Prednost Zvezde sigurno je pod košem, gde dominira prvi igrač tima Zirbes (11,4 poena i 4,8 skokova), koji, kao i Jović, bolju statistiku ima u Euroligi (15,1 poen i 6,4 skoka).

Derbo je na programu večeras od 21h u direktnom prenosu na Arena Sport 1 kanalu.

Odaberite svog operatera i prijavite se na linku Arena Sport paket ukoliko nemate sve naše kanale.
U roku od tri radna dana (nakon prijave), kontaktiraće vas operater radi sklapanja ugovora i aktivacije paketa.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na TV Arena Sport...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TV Arena Sport. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TV Arena Sport. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.