A SADA PRODAJE SLADOLED: Dao je gol za pobedu u derbiju, Delije su ga obožavale... (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024, 11:10

A SADA PRODAJE SLADOLED: Dao je gol za pobedu u derbiju, Delije su ga obožavale... (FOTO)

Završio je karijeru u 33. godini.

Četiri godine proveo je Kadu Mendeš u Crvenoj zvezdi, mada u ne baš dobrom periodu za klub od 2009. do 2013. godine, ali su ga navijačoi dobro zapamtili. Kako i ne bi, kada ih je osvojio za sva vremena golom u sudijskoj nadokandi za pobedu u 142. večitom derbiju.

Ipak, za četiri godine u Zvezdi nije uspeo da osvoji titulu već samo dva Kupa Srbije, ali bez obzira na to vreme u Crvenoj zvezdi pamti po lepom, što je i istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u intervjuu za ''Mozzart sport''. Ukupno je odigrao 104 utakmice i postigao 27 golova u crveno-belom dresu.

 - Uživao sam u svakoj utakmici za Crvenu zvezdu, posebno na Marakani. Pamtim atmosferu sa skoro svake utakmice kod kuće, a posebno protiv Rena. Navijačima je sigurno najdraži gol koji sam dao Partizanu jer je to veliki rival i ja sam doneo pobedu u poslednjem minutu, ali za mene je u divnom sećanju i taj meč sa Renom bez obzira na poraz. Nekada sam bio dobar, nekada loš, ali za mene je period u Crvenoj zvezdi ostvarenje sna. Igrao sam u velikom klubu, sa sjajnim navijačima i to je bila velika stvar za mene. Tako bi trebalo da je svakome ko postane igrač Crvene zvezde - ističe Kadu.

Deceniju od odlaska iz Zvezde, Kadu živi u Brazilu. Karijeru je završio u 33. godini pošto je operisao oba kolena i nije mogao više da igra. Danas se bavi podučavanjem dece, a prodaje i sladoled.

 - Živim u Andradini gde sam i rođen, drugar Bazilio koji je igrao u Santosu i Palmeirasu drži školu fudbala, pa mu ja pomažem kao trener, a imam i privatan posao sa sladoledom. Lepo mi je u svakom slučaju, volim da radim sa decom i mladim ljudima - rekao je Kadu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Crvena Zvezda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

LJUBIMAC DELIJA DANAS PRODAJE SLADOLED: Navijači Zvezde ga još uvek pamte po golu u večitom derbiju! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 04.Jan.2024

Neobičan put Brazilca Kadu Mendeš, brazilski fudbaler koji je ostavio neizbrisiv trag u Crvenoj zvezdi tokom perioda od 2009. do 2013. godine, danas živi u svom rodnom mestu Andradina, gde je rođen. Nekadašnji omiljeni stranac na Marakani sada se bavi različitim aktivnostima u svom kraju. Kadu...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.