Zlatna talija Jakšić za MOZZART: Deki Savić je najveći car! Igramo najlepši vaterpolo na svetu

Izvor: MozzartSport.com, 25.Avg.2016, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatna talija Jakšić za MOZZART: Deki Savić je najveći car! Igramo najlepši vaterpolo na svetu

"U ovom smo sportu uvek bili na vrhu, ne daj Bože da se nekad ugasi. Koliko je loše na klupskom nivou to ne znam, pitajte neke starije igrače. Ali je loše", kaže Nikola za MOZZART Sport

Otkako je on došao u reprezentaciju zlatne medalje se samo nižu. Nikola Jakšić ima 19 godina i već je postao prvak Evrope, sveta, Olimpijskih igara, Svetske lige... Osvojio je sve što može da se osvoji. Kao najmlađa karika najjačeg vaterpolo lanca u istoriji tog sporta >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << postao je na neki način talija ekipe.

Otkada je on tu znamo samo za zlatne medalje!

Po povratku iz Rija za naš sajt ističe da mu se utisci još nisu slegli, da nije svestan šta je zajedno sa ekipom uspeo da učini, istakao je da su Dejan Savić, Vlada Vujasinović i Novak Đoković "veliki carevi", te da nije siguran gde će igrati naredne sezone kada je klupski vaterpolo u pitanju.

"Nisam još svestan šta smo uradili. Bio je težak početak, ali smo se kroz utakmice dizali kao ekipa. Bilo je pritisaka, ali mi se uvek držimo zajedno. Po mojoj proceni glavni meč je bio onaj protiv Australije. Tu smo prelomili sve. Igrali smo najbolji i najlepši vaterpolo na svetu!", kaže Jakšić za MOZZART Sport.

Pitali smo ga da prokomentariše odnos kolega prema njemu pošto je - kao što smo već rekli - najmlađi u timu. Međutim, ispada da se to u ekipi koja pobeđuje apsolutno ne gleda!

"To su pre svega veliki ljudi. Odlični su. Verujte, gledali su me kao vršnjaka", ističe Nikola koji je po povratku sa Svetskog prvenstva iz Kazanja prošle godine imao čast da iznese pehar pred navijače.

Dok smo ga gledali kako se bori sa protivničkim teškašima moralo je da nam prođe kroz glavu to kakve je savete dobijao od najiskusnijih u timu - Slobodana Nikića i Živka Gocića koji su se posle Rija oprostili od nacionalne vaterpolo kapice.

"Verujte to su sjajni momci, veliki ljudi i mnogo će nam nedostajati. Sad, ko će ih zameniti to ne znam, to je do selektora. Ima mlađih igrača koji bi mogli da uskoče, trenirali su već sa nama. Mi smo takva ekipa da svako može da popuni prazninu koja nastaje", kaže Jakšić, a mi nemamo pravo da sumnjamo u ovu rečenicu.

To su mnogo puta do sada pokazali.

Međutim, Jakšić je bio jedini igrač iz naše lige u reprezentaciji. Pitali smo ga kakvo je stanje u našem klupskom vaterpolu.

"Nije dobra. Nije najsjajnija sigurno. U to sam imao priliku da se uverim za ove tri godine. Nadam se da će se promeniti. U ovom smo sportu uvek bili na vrhu, ne daj Bože da se ugasi. Koliko je loše to ne znam, pitajte neke starije igrače, ali je loše. Svi igrači gledaju da idu preko", jasan je Jakšić.

Da li će ostati u Partizanu i sledeće sezone?

"Trenutno sam igrač Partizana, a da li ću i ostati to tek treba da vidim", kaže Jakšić.

Idemo na malo vedrije teme. Boravak u "selu" i doček u Beogradu.

"Moram da vam kažem da nisam očekivao da će biti toliko ljudi. Uvek me balkon i dočeci motivišu za dalje. Pravo je uživanje. Bio sam sa mnogim velikim sportistima. Za mene je Novak Đoković neprevaziđen! Njega bih izdvojio od svih sportista. Bez obzira na to što je ispao u prvom kolu, to ništa ne menja. On je najveći", kaže Jakšić.

Na kraju, odnos sa harizmatičnim selektorom Dejanom Savićem?

"Sve što znam dugujem Saviću i Vujasinović. Oni su najveći carevi.  Ako me pitate za Dekija on je pre svega veliki čovek, car! U svakoj situaciji zna šta treba da uradi, šta treba da kaže. Svaka mu čast!".

A, da li zna i da podvikne?

"Ma, zna sve", uz osmeh poručuje Jakšić pred kojim je očigledno bogata sportska karijera. Ukoliko bude ovako nastavio, ko zna, možda jednog dana sustigne odlazećeg Bobu Nikića koji je u karijeri osvojio pet Evropskih šampionata i tri svetska prvenstva uz zlato u Riju.

Nikola je zlatna budućnost našeg vaterpola. Neka tradicija ostane ista i u narednim godinama. Svet je pod našim nogama.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.