Vučinić za B92.net: Znamo zašto smo ovde, idemo na pobedu protiv Japana

Izvor: B92, 21.Jul.2023, 17:23

Vučinić za B92.net: Znamo zašto smo ovde, idemo na pobedu protiv Japana

Vaterpolo reprezentacija Srbije sa druge pozicije iz grupe D otišla je u osminu finala Svetskog prvenstva u Fukuoki.

U velikoj pobedi protiv Crne Gore, posle preokreta i peteraca (17:15), Đorđe Vučinić preuzeo je odgovornost i pogađao kada je bilo najpotrebnije.

Nije bilo lako izabranicima Uroša Stevanovića, jer su ponovo loše ušli u meč, gubili 5:0, ali je podmlađeni tim sa sedam debitanata pokazao da može da se vrati sa ivice ambisa.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Nije dozvolio epilog kao protiv Španije, kada je bilo nekoliko prilika za povratak, ali je nedostajao taj završni udarac.



"Evidentno je bilo da smo loše startovali, što nam se već dešavalo. Generalno, utakmica je bila napeta do samog kraja što je i bilo očekivano. Ono što nas je krasilo jeste sigurno zajedništvo i sloga do samog kraja i to je najbitnije. Bilo je grešaka, ali šta je - tu je. Gledaćemo da ih smanjimo na minimum. Sigurno da je ova utakmica veliko iskustvo za sve nas koji smo prvi put na SP",
rekao je vaterpolista Srbije Đorđe Vučinić za B92.net.

Igrač Novog Beograda protiv Crne Gore odigrao je najbolji meč na ovom šampionatu sveta, a briljantnu pratiju na kraju je završio sa šest golova na svom kontu.

Jednom od sedmorice momaka, koji su prvi put osetili draž igranja za nacionalni tim na planetarnoj smotri, prijala je takva uloga i poverenje selektora.

"Sigurno je da mi je prijalo, jesam fizički iscrpljen s obzirom da je utakmica bilo napeta do samog kraja, ali zadovoljan sam. Timska igra je ono sto je na kraju preovladalo i što je najbitnije. Naravno da je velika čast predstavljati Srbiju na velikoj smotri, mislim da je to ono čemu teži svaki sportista", rekao je 24-godišnji vaterpolista.

"Delfini" su grupnu fazu završili časnim porazom od Španije i pobedama protiv Južne Afrike i Crne Gore, a upravo je duel sa ekipom Vladimira Gojkovića poslužio da selekcija Srbije podigne formu pred osminu finala, gde je čeka Japan u nedelju od 11.30 sati.

"Svakako da postoje greške i uvek će biti. To je normalno, ali moramo da težimo ka tome da ih smanjimo na minimum, a najbitnija je želja i volja, jer je to ono sto pokreće sve i to je nešto što moramo da zadržimo do samog kraja. Tako ćemo koliko- toliko kompezovati greške.Ali, da sigurno je da se dižemo i sve više uigravamo".

Rivala u borbi za četvrfinale Srbija je dobila posle zanimljive i dinamične utakmice Hrvatske i Japana, koji su dobile "barakude" (17:12) i tako neugodnog domaćina poslale na megdan aktuelnim olimpijskim šampionima.

Biće to solidan izazov za srpski tim, jedna neevropska selekcija, koja godinama unazad ulaže u vaterpolo.



"Definitivno nas očekuje dobar duel sa domaćinom, koji je dosta napredovao poslednjih godina, a vetar u leđa im je i domaći teren. Igraju na specifičan način i to im dobro ide, čekaju svoju šansu. Mislim da prvenstveno treba da gledamo nas i da se posvetimo našoj igri i stvarima koje zahteva selektor, naravno uz agresivnost i volju koju sam spomenuo. Nema sumnje da ako uđemo maksimalno fokusirani u duel da možemo da trimfujemo. Naravno da ćemo biti spremni, idemo na pobedu i to je jasno. Što se pritiska tiče, pa ne znam, mislim da ga nema. Znamo zašto smo ovde i borićemo se do samog kraja. Nadamo se pobedi
", zaključio je Vučinić.

Pobednik ovog para u četvrtfinalu sastaće se sa Italijom, aktuelnim vicešampionom sveta, 25. jula od 10.30.

Dejana Popović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.