Izvor: MozzartSport.com, 07.Jan.2021, 14:18

Veliki jubilej vaterpolo reprezentacije, 400 puta pod imenom Srbija

U petak protiv Španije

Prvi izazov u 2021. imaće vaterpolisti Srbije u Debrecinu. Od srede su u mađarskom gradu, domaćinu turnira Svetske lige, kako bi se odredila pozicija naše reprezentacije u ovom ciklusu.

Za medalju se nećemo boriti, jer smo u četvrtfinalu poraženi od Španije 10. marta prošle godine, zbog čega novi susret sa Crvenom furijom nema takmičarski značaj. Doduše, imaće posebnu vrednost, jer će biti 400. zvanični za Delfine otkako smo se >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rastali sa Crnogorcima.

Naša reprezentacija će u subotu u razigravanju od petog do osmom mesta igrati prvo sa poraženim iz susreta Francuska - Grčka da bi u nedelju igrala za peto ili sedmo mesto.

„Najvažnije je da smo se okupili posle dužeg vremena. Turnir u Debrecinu je prilika da vidimo gde smo. Nismo kandidati za visok plasman i odlazak na finalni turnir u Tbilisi, ali očekujem da u ovom trenutku pokažemo koliko vredimo“, predstavio je ambicije selektor Dejan Savić.

U konkurenciji za sastav su: Gojko Pijetlović (Oradea), Dušan Mandić (Pro Reko), Nikola Dedović (Špandau), Sava Ranđelović (Vašaš), Draško Gogov (Novi Beograd), Duško Pijetlović (Solnok), Nemanja Vico (Triestina), Radomir Drašović (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Solnok), Andrija Prlainović (Marselj), Viktor Rašović (Nojsi la Sek), Branislav Mitrović (Vašaš) i Milan Aleksić (Barseloneta).

U petak od 15 časova Srbija igra sa Španijom, a subotu od 16.45 rival će joj biti poraženi iz susreta Francuske i Grčke, a zavisno od tog ishoda čeka je u nedelju još jedan duel kako bi se odredio konačan plasman, bilo za peto, bilo za sedmo mesto.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Svetska liga: Vaterpolisti Srbije sutra protiv Španije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jan.2021

Vaterpolisti Srbije sutra u četvrtfinalu Svetske lige igraju protiv Španije, ali je taj meč bez rezultatskog značaja, jer će Španci sigurno u polufinale...Naime, Španija je savladala Srbiju 10. marta u Beogradu 13:11, pa će ovaj meč imati revijalni karakter, s obzirom na to da je u pitanju jedino...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.