Večiti u borbi za titulu vaterpolo šampiona Srbije

Izvor: Glas javnosti, 25.Apr.2012, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večiti u borbi za titulu vaterpolo šampiona Srbije

BEOGRAD  - Trener Vaterpolista Partizana Uroš Stevanović kaže uoči finala plej-ofa da je obaveza njegovog tima da osvoji titulu, kao i da se igrači spremaju maksimalno za duel sa Crvenom zvezdom.

"Partizanu je obaveza da osvoji 25. titulu. Sve osim toga bio bi neuspeh. Spremamo se kao da je najbitniji meč u sezoni i nadam se da ćemo, kao i u prethodnim utakmicama, početi snažno i eliministai neizvesnost svojim ritmom", kazao je trener crno-belih

Trener Partizana je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << dodao i da uprava radi na tome da klub dočeka sledeću sezonu spreman iako u ovom trenutku nije moguće reći koji će biti igrački sastav. Finale plej-ofa je, ipak, trenutni prioritet, naveo je Stevanović.

U finalu prvenstva Srbije sastaće se Partizan i Crvena zvezda, a tim koji prvi dođe do trijumfa osvojiće pehar.

Istim povvodom Vaterpolista Crvene zvezde Strahinja Rašović kaže da bi taj klub mogao da osvoji titulu šampiona Srbije posle pauze od 19 godina.

"Zvezda je poslednji put bila šampion 1993. godine, kada je u finalu pobedila Partizan. Bilo bi lepo da se to sada ponovi, a mi ćemo dati sve od sebe da tako bude", rekao je agenciji Beta krilni igrač crveno-belih koji je rođen godinu dana pre Zvezdine poslednje titule.

Zvezda će u finalu igrati protiv Partizana. Prvi meč je sutra u 20.30 na Banjici, a drugi za vikend na Tašmajdanu.

"Mi smo plasmanom u finale, na neki način, već ispunili cilj.

Naravno, to nas neće sprečiti da se nadamo trofeju", rekao je Rašović.

On je istakao da će crveno-beli pokušati da iskoriste povredu Partizanovog golmana Slobodana Sora, koji je polomio prst.

"U duel ulazimo rasterećeno i u kompletnom sastavu, dok za Partizan ne brani Soro i to ćemo pokušati da iskoristimo", dodao je Rašović.

Potencijalni reprezentativac Srbije kazao je da očekuje "veliku podršku" Zvezdinih navijača u finalnim mečevima sa Partizanom.

"Nadam se da će sada doći u velikom broju, kao što su bili kada smo igrali evropske mečeve", rekao je Rašović.

Zvezda i Partizan ove sezone igrali su i u finalu Kup Srbije, a tada su crno-beli bili uspešniji.

Prvi duel je na programu u sredu od 20.30 na Banjici dok je sledeći meč zakazan za subotu.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.