Vaterpolo utakmice po prvi put u Pirotu

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jan.2017, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolo utakmice po prvi put u Pirotu

Prvi put u istoriji u Pirotu su odigrane zvanične vaterpolo utakmice, a osim mladih domaćih vaterpolista, publika je mogla da vidi i one iz beogradskog Starog Grada i niškog Naisa. Osim zanimljivog prizora za ljubitelje ovog sporta, manifestacija je bila i dobrotvorna.

Vaterpolo klub Pirot postoji tek godinu dana, a igračima rođenim 2002. i 2003. godine ovo su bili prvi mečevi. Oni >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su odmerili snage sa vršnjacima beogradske ekipe Stari Grad, a daleko iskusniji gosti trijumfovali su sa 10:16, mada trener domaćih Filip Filipović naglašava da rezultat nije bio u prvom planu.

Još nemamo takmičare, mi smo mlad tim, ali se nadamo da će toga biti od sledeće godine, kada planiramo da krenemo sa takmičarskim delom mlađih selekcija. Imajući u vidu koliko kratko ova deca treniraju, ja sam prezadovoljan nastupom. Prvi put su osetili pravi teren, pravu atmosferu - kaže Filipović.

Drugu utakmicu odigrao je VK Nais protiv seniorskog tima Starog Grada, a ona je poslužila i kao priprema za nastavak sezone Prve A lige Srbije, u kojoj se takmiče ove dve ekipe. Meč je završen nerešenim rezultatom 8:8, a dva kluba će takmičenje nastaviti sledećeg vikenda.

Blizu 300 gledalaca bilo je u subotu na tribinama, a novac od prodatih ulaznica bio je namenjen za dobrotvorne svrhe. Ipak, iz kluba kažu da planiraju da oni sami doniraju još jedan deo, a potom će odlučiti kome će uplatiti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.