Vaterpolo turnir za pionire

Izvor: RTS, 17.Maj.2011, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolo turnir za pionire

U Pančevu je održan prvi Međunarodni memorijalni vaterpolo turnir "Milenko Petrović" za dečake do 12 godina, na kojem je učestvovalo šest ekipa iz Rusije, Slovenije, Holandije i Srbije.

Najmlađi pančevački vaterpolisti, vicešampioni Srbije i prvaci Vojvodine, imali su dobru priliku da odmere snage sa vršnjacima iz drugih država.

Na međunarodnom memorijalnom vaterpolo turniru "Milenko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Petrović" U Pančevu učestvovale su ekipe iz Rusije, Slovenije, Holandije i Srbije.

Mark Peter Verver iz Roterdama kaže da njegova ekipa često putuje po Evropi, a da su u Srbiju došli i nešto da nauče, jer znaju da je naša škola vaterpola jedna od najboljih na svetu.

"Najvažnije je", smatra Bogdan Ćepić iz mariborskog vaterpolo kluba "Branik", "da se deca kroz igru druže i bolje upoznaju."

"Iako je vaterpolo klub 'Mladost' najmlađi klub u gradu", ističe predsednik kluba Đorđe Papulić, "već ima dobre rezultate i mnogo dece koja žele da treniraju ovaj izuzetno naporan sport. Ponosni smo na ovaj turnir, jer smo ga posvetili našem prerano preminulom vaterpolisti Milenku Petroviću. Sledeće godine ćemo organizovati još jače takmičenje. U goste ćemo pozvati i ekipe iz Mađarske i Rumunije i siguran sam da će se za nas tek čuti."

Posle dva dana druženja i takmičenja gosti su sa mnogo lepih utisaka napustili Pančevo, uz obećanje da će sigurno doći i sledeće godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.