Vaterpolo klasik - Srbija dočekuje Hrvatsku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Dec.2019, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolo klasik - Srbija dočekuje Hrvatsku

Kraj 2019. godine, obeležiće svetski vaterpolo klasik između Srbije i Hrvatske u Beogradu. Utakmica se igra na plivalištu Tašmajdan sutra od 17.00 časova.

Šest meseci nakon nezaboravnog duela ova dva tima u finalu Svetske lige na Tašmajdanu, i plasmana Srbije na Olimpijske igre, ponovo se veliki protivnici susreću u Svetskoj ligi. Ovoga puta u takmičenju po grupama u evropskim kvalifikacijama.

Ova utakmica neće imati pritisak rezultata, budući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da dve od tri ekipe u grupi prolaze na završni turnir Evropa kupa. Četiri najbolja tima sa Evropa kupa, igraće u završnici Svetske lige.

I ovoga puta selektori su pokazali uvažavanje i džentlmensko ponašanje. Selektor Hrvatske Ivica Tucak smatra da je ovo najbolji načina da se završi godina.

"U Beogradu igraju dve najbolje svetske ekipe, bez obzira što plasman na Svetskom prvenstvu govori drugačije. Srbija je prebrinula brige u vezi sa plasmanom na Olimpijske igre, nama to tek predstoji. Ovo je dobra utakmica da vidimo gde smo, pred Evropsko prvenstvo u Budimpešti. Biće siguran sam, dobra utakmica, koja će, nemam dilemu, proteći u sportskoj atmosferi."

Hrvatska je desetak dana sparingovala u Australiji sa domaćinom, dok je Srbija bila na turneji u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Oba tima u meč ulaze posle napornih pripremnih utakmica. Mislim da su Srbija i Hrvatska pokazale najviše u poslednjih deset godina. Sigurno je da će publika moći da gleda odličan vaterpolo. Mi smo rasterećeniji pošto smo se plasirali na Olimpijske igre."

Ulaznice za meč u nedelju su rasprodate.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Utakmica za sladokusce

Izvor: Danas, 28.Dec.2019

Pola godine posle neverovatno uzbudljivog i tradicionalno superkvalitetnog duela vaterpolo reprezentacija Srbije i Hrvatske u finalu Svetske lige 2019. u Beogradu i, olujnim vetrom, pljuskom i gromovima "dekorisane", tesne pobede našeg tima nad komšijskom selekcijom (12:11), vredne plasmana na Olimpijske...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.