Izvor: RTS, 28.Jan.2023, 10:37

Vaterpolo elita Srbije u borbi za finale kupa

Četiri trenutno najbolja vaterpolo tima Srbije nadmetaće se danas na na bazenu „25. maj Milan Gale Muškatirović“ za plasman u finale Kupa Srbije. U prvom polufinalu od 17 časova boriće se vaterpolisti Novog Beograda i Partizana, a u 20 časova će za ulazak u finale igrati Radnički i Crvena zvezda, uz direktne prenose na Drugom programu RTS-a.
Polufinalni parovi su isti kao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i prošle sezone kada su Novi Beograd i Radnički bili bolji od rivala da bi u finalu, pomalo neočekivano, slavio Radnički.

Treneri timova polufinalista na konferenciji za medije su istakli veliku nepredvidivost ovakvih mečeva i da će njihove ekipe pružiti maksimum na putu do trofeja.
„Postoji veliko interesovanje za Kup i to je dobro. Respektujem Partizan kao i uvek. Pogotovo ove godine, to je mlada ekipa puna elana, ima ritam tokom meča i ne sme kod nas da bude opuštanja. Neće ga sigurno biti. Ali problem je naš sastav. Ne znam koliko će igrača biti spremno. Još od turnira u Šapcu, pa preko Lige šampiona u Budimpešti, imamo dosta rovitih i bolesnih. Biće teško da se pripremi utakmica, samo se nadam da neće da bude novih bolesti. Ko bude igrao, igraće na pravi način. Ako odigramo kako znamo, favoriti smo ali ponavljam nema opuštanja. Naravno da nismo očekivali toliki broj bolesnih. To niko nije očekivao. Takav je sport, profesionalizam. Imamo obavezu da se predstavimo u najlepšem svetlu, takmičenje je za nas jako bitno. Lečićemo se u hodu, ubrzanom procedurom..." rekao je trener Novog Beograda Živko Gocić.
Trener Partizana Miloš Korolija svestan je razlike u kvalitetu ali ističe i da Partizan ima svoje ciljeve:
„Odnos prema trofeju nas tera da budemo motivisani, ambiciozni i bez bele zastave protiv velikog favorita. Mladost je tu, ambicije koje pokazujemo neće izostati. Nateraćemo rivala da odigra dobro ako hoće da pobedi i to je naša prva obaveza. Nemamo kadrovske probleme. Kada mlada ekipa treba da tempira formu to je uvek mač sa dve oštrice. Želimo da zadržimo isti nivo kvaliteta tokom cele utakmice. Značila su nam takmičenja u Evropi i nekoliko dobro odigranih utakmica. Svako iskustvo je dragoceno."

U drugom polufinalnom duelu sastaće se Radnički i Crvena zvezda. U decembru 2020. Crvena zvezda je savladala Radnički posle izvođenja peteraca u finalu a prošle sezone su se Kragujevčane revanširali u polufinalu.
Nikola Tomašević sportski direktor Radničkog veruje da njegov tim može da ponovi uspeh iz prošle godine i stigne do pehara.
„Srećni smo što je prvenstvo sve jače samim tim i Kup. Broj utakmica koji smo odigrali je van nekih navika iz prošlih sezona. Malo je vremena za trening i nama i ostalim ekipama. Nadam se da ćemo biti spremni i da ćemo ostvariti željeni rezultat. Uvek je teže braniti nego osvojiti. U jednoj utakmici sve može da se dogodi.Svedoci smo da favoriti ne pobeđuju uvek. Svi se nadamo pobedi. Imali smo probleme sa zdravljem u Šapcu a sada je u redu."
Aleksandar Filipović je bio na klupi Crvene zvezde kada je ovaj klub pre dve sezone u finalu savladao Radnički i osvojio trofej.
„Imamo jako prvenstvo, dosta kvalitetnih ekipa i igrača. Želim sreću svim učesnicima. Imali smo manji broj utakmica od Radničkog. To može da presudi Radnički ima prednost na papiru, igra na visokom nivou. Ne znači da smo se predali. Ovo je jedna utakmica i sve može da se očekuje. Neka najbolji pobedi u fer i korektnoj borbi. Iskustvo osvojenog Kupa znači. Igramo kvalitetno, godinama smo na fajnal foru. Energiju iz te sezone osećam i sada. Nadam se da možemo do rezultata."
Polufinalni mečevi igraju se u bazenu „25. maj Milan Gale Muškatirović" od 17 i 20 časova uz direktne prenose na Drugom programu RTS-a.
Pobednici današnjih mečeva sastaće se u finalu Kupa Srbije u vaterpolu koje će se igrati u nedelju od 20 časova, a pre toga će se, od 17 časova, u ženskoj konkurenciji za trofer nadmetati timovi Vojvodine i Crvene zvezde.
Finala u obe konkurencije možete pratiti u direktnim prenosima na Drugom programu RTS-a.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.