Izvor: Radio 021, 07.Apr.2019, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Srbije porazom završili takmičenje u Zagrebu

Vaterpolo reprezentacija Srbije zauzela je šesto mesto na finalnom turniru Evropa kupa u Zagrebu.

Izabranici selektora Dejana Savića su izgubili od Crne Gore sa 14:16 (6:5, 2:5, 2:4, 4:2).

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Duško Pijetlović sa četiri gola, dok su po tri postigli Filip Filipović i Strahinja Rašović.

Po jedan gol postigli su Dušan Mandić, Nikola Dedović, Miloš Ćuk >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i Nikola Jasnić.

U ekipi Crne Gore Mlađan Janović i Aleksandar Ivović postigli su po tri gola, Aleksa Ukopina, Marko Petković, Vladan Spaić i Nikola Murišić dodali su po dva, dok su po jedan pogodak postigli Đuro Radović i Dragan Drašković.

U meču za treće mesto kasnije danas igraju Italija i Španija, dok će se za trofej boriti Mađarska i Hrvatska.

Inače, kapiten reprezentacije Srbije Filip Filipović postigao je u ovoj utakmici svoj 600. pogodak za nacionalnu selekciju. Njegov treći pogodak na utakmici sa Crnom Gorom je bio jubilarni, za ukupno 348 odigranih utakmica.

Filipović je drugi strelac nacionalne selekcije svih vremena, iza Aleksandra Šapića, koji se 981 put upisao u strelce.

Autor: B92

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.