Vaterpolisti Ferencvaroša, Pro Reka, Breše i Barselonete u polufinalu Lige šampiona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2021, 09:15

Vaterpolisti Ferencvaroša, Pro Reka, Breše i Barselonete u polufinalu Lige šampiona

Vaterpolisti mađarskog Ferencvaroša drugi su polufinalisti Lige šampiona, pošto su danas u četvrfinalu završnog turnira u Beogradu na bazenu "SC 11. april" pobedili Marsej 14:6 (3:0, 4:1, 3:3, 4:2).

Već posle prve deonice bilo je jasno da će francuska ekipa imati male šanse protiv aktuelnog šampiona.

Nakon prvog poluvremena imali su visokih 7:1, u nastavku se Marsej probudio iz letargije, ali visoka prednost Ferencvaroša bila je nedodirljiva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Joanis Funtulis sa četiri gola, tri je postigao Marton Vamoš, a srpski vaterpolista Nikola Jakšić nije se upisao u listu strelaca.

U poraženom timu najbolji je bio Ante Vukićević sa dva pogotka, dok je reprezentivac Srbije Andrija Prlainović jednom savladao protivničkog golmana.

Prethodno je italijanski Pro Reko izborio polufinale pobedom protiv Hanovera 16:9 (5:2, 4:3, 1:2, 6:2) i čeka boljeg iz meča Barseloneta - Olimpijakos, a meč je na programu sutra od 18 sati.

Italijanski tim predvodio je kapiten, crnogorski vaterpolista, Aleksandar Ivović sa pet golova, dok je srpski reprezentativac Dušan Mandić dva puta zatresao mrežu.

U ekipi Hanovera najbolji je bio Crnogorac Darko Brguljan sa tri pogotka. Pro Reko će u sutrašnjem polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Barseloneta - Olimpijakos.

Fajnal ejt igra se u "balonu", svi učesnici su izolovani, a neće biti ni publike.

Vaterpololisti Breše bolji od Juga za polufinale Lige šampiona

Vatrerpolisti italijanske Breše obezbedili su polufinale Lige šampiona, pošto su danas u četvrfinalu završnog tunira u Beogradu na bazenu "SC 11. april" pobedili hrvatski Jug 12:10 (2:3, 3:3, 3:3, 2:3).

Breša i Jug su od starta meča bili izjednačeni rivali, vodila se velika borba, a u poslednjoj četvrtini italijanski tim došao do prednosti od dva gola koja mu je bila dovoljna za pobedu i plasman u polufinale, u kom će mu sutra od 20.30 rival biti mađarski Ferencvaroš.

Jakopo Alezijani bio je najbolji u timu Breše sa tri gola, dok je srpski vaterpolista Đorđe Lazić postigao jedan pogodak.

U ekipi iz Dubrovnika prednjačio je Loren Fatović sa četiri gola, a jedan manje postigao je Hrvoje Benić.

Prethodno je italijanski Pro Reko izborio polufinale pobedom protiv Hanovera i čeka boljeg iz meča Barseloneta - Olimpijakos.

Rezultati četvrfinala: Pro Reko - Hanover 16:9, Ferencvaroš -Marsej 14:6 , Jug - Breša 10:12, Barseloneta - Olimpijakos (20.30).

Barseloneta i Aleksić deklasirali Olimpijakos za polufinale

Vaterpolisti španske Barselonete poslednji su polufinalisti Lige šampiona, pošto su večeras u četvrtfinalu završnog turnira u Beogradu na bazenu "SC 11. april" deklasirali grčki Olimpijakos 22:9 (6:0, 7:2, 6:3, 3:4).

Španski tim dominirao je od početka susreta, iskoristio je sve prilike da zatrese mrežu protivnika, koji je sa druge strane prvi pogodak u meč zabeležio u drugoj deonici.

U ekipi Barselonete sa po četiri gola istakli su reprezentativac Srbije Milan Aleksić, Alvaro Granados Oretega i Blai Maljarč Gelj, dok je u grčkom timu Konstantinos Genidunijas postigao tri.

Baseloneta će se u polufinalu sastati sa italijanskim Pro Rekom sutra od 18 sati.

Rezultati četvrfinala: Pro Reko - Hanover 16:9, Ferencvaroš -Marsej 14:6 , Jug - Breša 12:10, Barseloneta - Olimpijakos 22:9.

Polufinalni parovi: Pro Reko - Barseloneta (sutra, 18 sati), Ferencvaroš- Breša (20.30).
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.