VATERPOLO - REGIONALNA LIGA: Momci iz JUŽNE Dalmacije došli do trofeja

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Mar.2023, 19:49

VATERPOLO - REGIONALNA LIGA: Momci iz JUŽNE Dalmacije došli do trofeja

Turnir na kojem su svi mečevi rešeni posle peteraca.

Vaterpolisti Juga osvojili su Regionalnu ligu pobedom nad Jadranom iz Splita u Beogradu posle boljeg izvođenja peteraca. . Na kraju je bilo 14:12 - 10:10 (2:1, 4:3, 2:3, 2:3). Momci iz južnog dela Dalmacije osvojili prvu titulu posle 2018. godine, ukupno petu u klupskoj istoriji.

Igrači Juga su gotovo sve vreme bili u vođstvu, koje je u dva navrata tokom drugog i trećeg kvartala iznosilo tri gola prednosti (6:3, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 7:4).

Međutim, kako je meč odmicao, tako su igrači Jadrana polako sustizali zaostatak, te se u završnih pet minuta ušlo uz skor 9:9. Dva minuta pre kraja, ubjedljivo najbolji igrač današnjeg finala Luka Bukić donio je ekipi iz Splita preokret, ali je nepunih 15 sekundi kasnije uzvratio Kakaris (10:10), koji je postavio i konačan rezultat u regularnom delu.

Tokom penal ruleta, Splićani nisu iskoristili prva dva peterca, a Dubrovčani su pogodili oba puta, te je već tada bilo jasno kako će Jadran danas teško do trofeja.

U ekipi Juga po dva gola postigli su Kakaris i Mozara, dok je Luka Bukić dao četiri pogotka za Jadran.

Podsetimo, Jug je do finala došao u subotu pobedom nad Novim Beogradom (15:13), dok je Jadran bio bolji od Radničkog iz Kragujevca (17:15), a ono što je interesantno je da su oba polufinala, kao i finale na ovom turniru završena posle peteraca. To pokazuje kakva je izjednačenost između dva najbolja hrvatska (Jug i Jadran) i srpska (Novi Beograd i Radnički) kluba.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.