VATERPOLO: Partizan pravi tim za budućnost

Izvor: Mondo, 10.Sep.2012, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VATERPOLO: Partizan pravi tim za budućnost

Šampion Srbije u odbranu titule kreće sa podmlađenim sastavom. "Svesni smo da će konkurencija i u Evroligi i domaćem prvenstvu biti jaka" kaže Vladimir Vujasinović, novi trener crno-belih.

Višestruki prvak Srbije, sedmostruki osvajač Lige šampiona, vaterpolo klub Partizan ulazi u novu sezonu sa znatno promenjenim timom, novim trenerom i željom da stvara ekipu za budućnost.

Vladimir >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Vujasinović, predvodiće, u ulozi trenera, crno-bele sa Banjice. Svestan je prekaljeni as da njegovom timu predstoje brojni izazovi.

"Počinjemo novi ciklus ove sezone, sa mladom i perspektivnom ekipom, pred kojom je velika budućnost, ali samo ako budu radili naporno. Nemamo velike rezultatske ciljeve, svesni smo da će konkurencija i u Evroligi i domaćem prvenstvu biti jaka. Biće nam važno samo da svaki meč odigramo najbolje što možemo", rekao je Vujasinović novinarima na konferenciji upriličenoj u prostorijama kluba.

Igor Milanović, trener koji je 2011. doveo Partizan do sedme titule evropskog prvaka, naredne sezone obavljaće, kako je sam objasnio funkciju "šefa struke". Milanović je ubeđen da će, kao što je igračke, Vujasinović pokazati i sjajne trenerske sposobnosti.

"Verujem da će nastaviti i unaprediti igru koju smo postavili pre par godina. Očekujem da svake godine izbacimo jednog ili dva igrača vrhunskog kvaliteta i da od sezone 2013/2014. počnemo da napadamo završni turnir Evrolige. Nemamo rezultatski imperativ, mnogo nam je važnije da tačno procenimo potencijale igrača i napravimo pravilnu selekciju, koja će nam omogućiti osvajanje Evrolige u budućnosti", rekao je Milanović.

Aleksandar Šoštar, predsednik kluba, ocenio je pozitivnim veliko pojačavanje Crvene zvezde i Radničkog. Šoštar smatra da je to dobro za srpski vaterpolo.

"Na našu veliku radost, imamo sad još dva konkurenta u domaćem prvenstvu, uz već tradicionalnog rivala Vojvodinu. To je važno za podizanje kvaliteta vaterpola i za to smo se borili prethodnih godina. Partizan je uvek bio "lokomotiva" našeg vaterpola i radio na stvaranju centara širom Srbije", istakao je Šoštar.

Takmičenje u Evroligi počinje 26. septembra, a vaterpolisti Partizana igraće u Grupi D. Rivali crbo-belih su Špandau, Oradea, Galatasaraj i drugoplasirani timom iz kvalifikacione Grupe A.

(agencije/MONDO, foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.