VATERPOLO: Derbi pripao Zvezdi

Izvor: Mondo, 09.Nov.2012, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VATERPOLO: Derbi pripao Zvezdi

Savladala je Zvezda na Tašmajdanu Partizan, 8:5, u tvrdoj i neizvesnoj utakmici.

Pred početak utakmice oba trenera su se složila da je Zvezda u prednosti pre svega jer u svojoj ekipi ima Prlainovića.

Iako su obe ekipe igrale prilično izjednačeno, Zvezda je u prve dve četvrtine imala više sreće, taman toliko da na pola utakmice vodi sa jednim golom razlike. Obe ekipe su imale po šest izgubljenih lopti, a najviše posla su imali golmani Soro i Šefik. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

U trećoj četvrtini Partizan je stigao do prednosti, postigavši dva gola, međutim Zvezda je uzvratila istom merom, pa je na kraju četvrtine i dalje imala prednost jednog gola.

Širio je ruke Vujasinović ali mu to nije pomagalo.

Zvezda je imala igrača više češće nego Partizan, ali crveno-beli su slabo koristili tu prednost, pa je Partizan uspevao da održava rezultatski priključak.

Prelomni momenat se dogodio na polovini četvrtine u trenucima kada je Partizan jako dobro igrao odbranu. Tu odbranu je pravom bombom razbio Andrija Prlainović i doveo Zvezdu do dva gola prednosti.

Ova pobeda j evrlo značajna za crveno-bele pred nastavak Evrolige i utakmicu protiv Olimpijakosa.

TOK UTAKMICE

I ČETVRTINA

U početnim momentima utakmice nije bilo golova niti izglednih šansi za gol, tako se igralo čitavu četvrtinu. Zvezda je do gola došla u situaciji kada je imala igrača više posle dva minuta igre. Nastavilo se onako kako se igralo na početku, brzo ali sa dosta izgubljenih lopti, do gola je došlo ponovo u situaciji kada je jedna ekipa imala igrača više, ovoga puta Partizan koji je izjednačio preko Mandića.

Odbrane su bile vrlo čvrste pa se tako došlo do po šest izgubljenih lopti na obe strane.

Na kraju prve četvrtine rezultat je 1:1.

II ČETVRTINA

Igra se nije promenila ni u drugoj četvrtini, Zvezda je prva došla do igrača više ali nije uspela da postigne gol, ubrzo je imala novu takvu šansu, a tada je bio precizan Andrija Prlainović. Do prvog gola bez igrača više stigao je Partizan u sedmom minutu preko Čučkovića.

U narednom napadu Zvezda je ponovo imala igrača više ali nije uspela da ga iskoristi, ipak u momentima kada se Matović vraćao iz ćoška u igru, Vapenski je dao gol za crveno- bele.

Pri kraju četvrtine, Čučković je zaradio isključenje u Partizanu, Zvezda to nije iskoristila.

Rezultat na kraju druge deonice je 3:2 za Zvezdu.

III ČETVRTINA

Nastavili su Zvezda i Partizan onako kako su i počeli, brz vaterpolo bez golova. Prvu veliku priliku za Zvezdu imao je Andrija Prlainović kada je pogodio prečku. Već u svom narednom napadu Zvezda je imala priliku za gol, Rašović je lobovao Sora, a lopta je polako plutala ka golu ali nije prešla zamišljenu liniju gola.

U nastavku, Zvezda dva puta nije iskoristila igrača više, a Partizan je to iskoristio pa je preko Čučkovića došao do 3:3.

Partizan je imao igrača više dva i po minuta pred kraj četvrtine, isključen je bio Jokić ali crno-beli to nisu iskoristili.

U nardenom napadu Zvezde Rađen je napravio faul, pa je Partizan dobio priliku za brz napad. Upravo je Rađen kasnio u odbrani, a Mandić došao do svog drugog gola i izjednačenja.

Brzo je zvezda vratila prednost na svoju stranu, Rašović je pogodio za 4:3. Ipak već u narednom napadu Partizan je stigao do izjednačenja.

Ovaj period igre bio je potpuno drugačiji od ostatka utakmice jer su se golovi ređali ko na traci, Zvezdu je ponovo u vođstvo doveo Rašović.

Na kraju dinamične treće četvrtine rezultat je bio 5:4 za Zvezdu.

IV ČETVRTINA

Prvi napad imala je Zvezda, ali lopta nikako nije mogla da stigne do Pjetlovića na sidru. Partizan se revanširao rivalu. tako što je u prvom svom napadu u četvrtini takođe izgubio loptu.

Dobro je Partizan igrao odbranu i Zvezdu držao daleko od gola, a pritom je Pjetlović na centru bio potpuno odsečen.

U narednom napadu, upravo je Pjetlović zaradio svoje drugo isključenje, a Nikola Dedović doveo je Partizan do izjednačenja, 5:5.

Zvezda je vratila prednost, a kako drugačije nego sa igračem više, Viktor Rašović pogodio je za 6:5.

Utakmicu je prelomio igrač koga se najvoše pribojavao Vujasinović. Andrija Prlainović ispalio je pravu bombu i doveo svoju ekipu do dva gola prednosti.

Poslednju šansu da uradi nešto više Partizan je imao na dva minuta do kraja kada je imao igrača više, ali je Zvezda odlično odigrala odbranu. Ćuk je šutirao, a Šefik odbranio.

Pobedu Zvezde je potvrdio sjajni Andrija Prlainović u poslednjem minutu meča.

Kraj, Crvena zvezda-Partizan, 8:5.

(MONDO, foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.