Srbija se mučila i tek krajem treće četvrtine slomila otpor Holandije

Izvor: B92, 18.Jan.2020, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija se mučila i tek krajem treće četvrtine slomila otpor Holandije

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Holandiju 11:4 (0:1, 3:1, 4:2, 3:0) u poslednjem meču grupne faze Evropskog prvenstva.

Aktuelni evropski i olimpijski šampioni neočekivano su se mučili protiv Holanđana, ali su na kraju ipak upisali pobedu.

Izabranici Dejana Savića su ovim trijumfom obezbedili direktan plasman u četvrtfinalu, koje je na programu u sredu.

Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će u borbi za polufinale igrati protiv Španije ili Nemačke.

Holanđani su pružili odličan otpor, u trećoj četvrtini su imali i gol prednosti, ali su se onda probudili Prlainović i drugari i u završnici slomili otpor.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio Dušan Mandić sa tri gola, dok su po dva postigli Filipović i Prlainović. Holandiju je predvodio Lindhut sa dva gola.

Naši vaterpolisti loše su otvorili utakmicu odigravši najlošiju četvrtinu u dosadašnjem delu takmičenja.

Srbija u prvoj deonici nije uspel da postigne nijedan gol, na to je primila jedan i posle prvih osam minuta na semaforu je bilo 0:1.

U drugoj četvrtini naši vaterpolisti zaigrali su bolje, međutim videlo se da imaju još dosta prostora za napredak. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 3:2 za Srbiju.

Holandija je u trećoj četvrtini ponovo preokrenula, ali se onda "upalila mašina" koja do kraja meča nije primila nijedan gol. Razigrali su se Prlainović, Mandić i Filipović i otpor protivnika je slomljen.

U poslednjoj deonici se nije postavljalo pitanje pobednika i Srbija kao prvoplasirana prolazi u četvrtfinale.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbija slomila otpor Holandije i upisala pobjedu

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jan.2020

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobijedila je Holandiju 11:4 (0:1, 3:1, 4:1, 3:0) u poslednjem meču grupne faze Evropskog prvenstva.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.