Udovičić: Računam na srce i inteligenciju

Izvor: Sportski Žurnal, 10.Jun.2011, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić: Računam na srce i inteligenciju

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić istakao je da je cilj stručnog štaba da njegovi izabranici što pre uhvate pravi ritam pred završni turnir Svetske lige u Firenci od 21. do 26. jula.
– Zbog zgusnutog kalendara takmičenja i preplitanja klupskih i reprezentativnh obaveza, nemamo puno vremena za pripreme - rekao je Udovičić, precizirajući da će srpski državni tim do početka „fajnal-ejta” u Firenci odraditi samo devet treninga >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << u kompletnom sastavu.
On je podsetio da su selekcije Italije, Australije i SAD na okupu već 20 dana i dodao da je cilj „delfina” da veoma brzo dostignu nivo njihove forme.
– Računam na srce i inteligenciju igrača - poručio je Udovičić na konferenciji za novinare u hotelu Olimp na Zlatiboru, gde se najbolji srpski vaterpolisti pripremaju od 6. do 13. juna.
Iskusni stručnjak očekuje da će igra srpske reprezentacije biti „mnogo bolja” nakon nastupa na turniru u Toskani.
– Trenutno na pripremama imamo 27 igrača. Želeli smo da šansu pružimo mladim momcima za koje će rad u nacionalnom timu predstavljati neprocenjivo iskustvo - naglasio je Udovičić.
Prema selektorovim rečima, ekspedicija Srbije u Firenci brojaće 16 clanova, s obzirom da je u najnovijem dopisu Međunarodne plivačke federacije (FINA) rečeno da svi učesnici fajnal-ejta mogu da prijave 15 igrača.
– Iznenađenjma koje nam serviraju čelnici svetskog vaterpola nikad kraja - prokomentarisao je Udovičić poslednju odluku FINA.
Stručni štab reprezentacije ima problema sa povredama Andrije Prlainovića i Slobodana Sora, ali se svi nadaju da će se ove poteškoće otkloniti u hodu.
Imamo dogovor prema kome sve probleme, uključujuci i one u vezi sa prelaznim rokom, ostavljamo za trenutke posle rada - zaključio je Udovičić.
 Prvotimac italijanskog Pro Reka istakao je da su članovi najboljih evropskih klubova fizički umorni i dosta istrošeni na psihološkom planu ali je dodao da se sve lakše podnosi kada se zna za koga se igra.
– U situaciji kada su pripreme za velika reprezentativna takmičenja veoma kratke, od velike pomoći biće nam isksustvo iz prethodnih godina - izjavio je Filipović na konferenciji za novinare.

On je napomenuo da pojedini igrači nisu imali ni 24 časa za odmor nakon završetka obaveza u klubovima.
– Uprkos svim otežavajućim faktorima, smatram da ništa nije nenadoknadivo - naglasio je Filipović.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.