Udovičić: Imamo kostur tima za OI

Izvor: B92, 02.Jan.2011, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić: "Imamo kostur tima za OI"

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je da je sudbina tima zavisi od rezultata.

Posle godina dominacije kao najbolja srpska reprezentacija prošle godine ta titula je u izboru Olimpijskog komiteta pripala odbojkašima, a Udovičić kaže da je to i zasluženo.

"Bila je to još jedna naporna i uspešna godina. Mi smo, kao i Hrvati i Španci, bili žrtve uspeha u 2009, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali smo na sreću, za razliku od 'crvene furije', to izdržali", istakao je Udovičić.

"OKS je napravio parametre, što je pravedno. Svetsko prvenstvo je vrednije od evropskog i čestitam odbojkašima", naglasio je Udovičić.

Ipak, u prošloj godini nije bio važan samo rezultat, bitno je bilo i koliko su igrači napredovali, jer je odavno rečeno da su sva takmičenja samo kontrolna za Olimpijske igre 2012. u Londonu.

"Od nekih igrača sam očekivao više, neki su pak premašili naše zahteve. Normalno svačija igra je posledica subjektivnih, ali i objektivnih okolnosti. Važno je da smo tu gde jesmo, da imamo cilj i plan do Igara. Kostur tima postoji, a da li će doći do promene jednog, dva ili tri igrača videćemo", rekao je Udovičić.

U 2011. godini pred srpskim vaterpolistima su odbrane titule u Svetskoj ligi i na Svetskom prvenstvu u Šangaju.

"Naše je da ispravljamo igru i ostvarujemo dobre rezultate. Mi smo u grupi sportova koji isključivo zavise od svog rezultata i ne smemo da dozvolimo sebi luksuz da ne budemo finansirani. Za razliku od nekih koji su privilegovani i nemaju to opterećenje", naglasio je selektor vaterpolista.

Veliki protivnik najboljih igrača je i kalendar. Ove godine sve je zgusnuto u dva meseca. 'Fajnal-for' Evrolige igraće se 3. i 4. juna, finalni turnir Svetske lige od 21. do 26. juna, a Svetsko prvenstvo u Šangaju od 16. do 30. jula, a najvažniji cilj je da se izbori olimpijska viza

"To je naš prioritet. Prvo viza, pa titule. Zna se da nas u London vodi zlato u Svetskoj ligi ili medalja na Svetskom prvenstvo. A ako se ne daj bože to ne desi, bitno je da do trofeja dođu evropske selekcije, a ne Australija ili SAD, koje bi otvorile mesto nekoj reprezentaciji sa njihovog kontinenta. Evropi je i ovako teško, jer zbog Velike Britanije na Igrama neće učestvovati jedna jaka selekcija", istakao je Udovičić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.