Srbija pala za dva minuta – Hrvatska u polufinalu SP!

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 17:18

Srbija pala za dva minuta – Hrvatska u polufinalu SP!

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od Hrvatske rezultatom 15:13 u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Dohi.

Bio je najavljen spektakl i to smo i dobili u Dohi. Od prvog napada realizacija oba rivala je bila na zavidnom nivou, te su se golovi nizali iz napada u napad.

Nekako je Srbija bila bolja u igri šest na šest, dok je Hrvatska briljirala sa igračem više, što čini sjajno tokom celog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turnira.

Tako je i otvorila meč, golom u prvom napadu, na šta je Srbija uzvratila. Međutim, tada Hrvati vezuju dva gola i dolaze do svoje najveće prednosti od 3:1.

Pretilo je da Srbiju dočeka loš početak kao protiv SAD, ali su naši momci brzo uzvratili serijom od dva gola i izjednačenjem.

Prva deonica je bila vrlo efikasna sa 4:4, ali je druga bila još efikasnija sa 5:5.

I u njoj je Srbija bila ta koja je diktirala rezultat, a od rezultata 5:5 se raspucao Nikola Jakšić i vezao dva gola sa distance za 7:5.

Ali, ni tih +2 nije dugo potrajalo, jer su Hrvati uspeli to brzo da neutrališu i dođu do egala.

Nastavila se igra gol za gol, a Hrvati su četiri sekunde pre kraja poluvremena došli do 9:9.

Treća četvrtina je bila atipična u odnosu na prethodne dve, pošto su odbrane dominirale, a napadi potpuno stali.

Srbija je čekala skoro sedam minuta na svoj prvi pogodak i Hrvatska je to iskorstila da sa golom prednosti uđu u odlučujući period meča.

Ali, uzvratili smo! Strahinja Rašović je bio vrlo raspoložen, podigao je našu realizaciju igrača više, te je držao Srbiju u igri. Sve do poslednja dva minuta.

Tada je Hrvatska otišla na dva gola razlike, da bi sve bilo rešeno kada je Dušan Mandić, koji je do tada bio, sjajan - sve prokockao.

Sva dešavanja iz bazena u Dohi pratićemo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Olimpijske igre,   Vize,   Facebook,   Twiter

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvatski mediji posle velike pobede: "Srbija je pregažena!" FOTO

Izvor: B92, 13.Feb.2024

Hrvatska je nadigrala Srbiju u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Dohi i izborila plasman u polufinale...U meču koji je rešen u poslednja dva minuta, krajnji rezultat bio je 15:13, a hrvatski mediji su na različite načine izvestili o trijumfu svog nacionalnog tima...Uglavnom su naslovi bili realni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.