Nemilosrdno: Srbija uništila Južnu Afriku

Izvor: B92, 19.Jul.2023, 08:21

Nemilosrdno: Srbija "uništila" Južnu Afriku

Vaterpolo reprezentacija Srbije ubedljivo je pobedila Južnu Afriku u drugom kolu Svetskog prvenstva.

SP u japanskoj Fukioki je Srbija počela porazom od Španije, ali je u drugom kolu prosto demolirala Južnu Afriku, rezultatom 30:5.

Istina, Srbija je bila veliki favorit u ovom duelu i ekipa Južne Afrike je u prvom kolu izgubila vrlo ubedljivo od Crne Gore, kada je bilo 35:10, a ni sada nisu bolje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prošli.

Afrikanci su prvi zapretili i pogodili prečku pa izvukli peterac, ali je gol poništen jer je penal nepravilno izveden pa Lazić na asistenciju Vučinića donosi Srbiji prvu prednost.

Veoma brzo je Srbija postigla tri gola, a onda je Južna Afrika zapretila i smanjila na 3:1 i to će biti sve što su oni uspeli da urade u prvoj četvrtini.

Srbija je postigla osam golova, a redom su postizali Janković, Radulović, Jakšić i gotovo svi igrači iz redova Srbije upisali su se u strelce.

Interesantno je da su sva četiri plivanja za loptu dobili reprezentativci Južne Afrike, ali su tokom igre bili izuzetno inferiorni i više od ove rezultatske katastrofe nisu ni mogli.

Na kraju je Srbija izjednačila razliku kojom je Crna Gora pobedila Južnu Afriku i slavila rezultatom 30:5. Sa po 6 golova su bili najefikasniji Nikola Jakšić i Strahinja Rašović, 5 je postigao Radulović, 3 je imao Filip Janković, po 2 Milojević, Drašović, Dimitrijević i Vučinić, a Ranđelović i Lazić po jednom su bili strelci, dok je jedini bez gola bio Gavrilović.

U redovima Južne Afrike, Laurenson je dva puta bio strelac, a Hauard, Bungane i Viler po jednom.

Srbija u poslednjem kolu od 5 časova ujutru igra protiv Crne Gore u borbi za drugo mesto, dok Južna Afrika ide na Španiju koja je već obezbedila prvo mesto.

Meč Srbije i Južne Afrike mogli ste da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbija nemilosrdna - plus 25 protiv Južne Afrike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2023

Vaterpolo reprezentacija Srbije ubedljivo je pobedila Južnu Afriku u 2. kolu Svetskog prvenstva u Vaterpolu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.