UDOVIČIĆ: RAČUNAM NA SRCE I INTELIGENCIJU IGRAČA

Izvor: Kurir, 10.Jun.2011, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UDOVIČIĆ: RAČUNAM NA SRCE I INTELIGENCIJU IGRAČA

ZLATIBOR - Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić istakao je danas da je cilj stručnog štaba da njegovi izabranici što pre uhvate pravi ritam pred završni turnir Svetske lige u Firenci od 21. do 26. jula.

"Zbog zgusnutog kalendara takmičenja i preplitanja klupskih i reprezentativnh obaveza, nemamo puno vremena za pripreme", rekao je Udovičić, precizirajući da će srpski državni tim do početka "fajnal-ejta" u Firenci odraditi samo devet treninga u kompletnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sastavu.

On je podsetio da su selekcije Italije, Australije i SAD na okupu već 20 dana i dodao da je cilj "delfina" da veoma brzo dostignu nivo njihove forme.

"Računam na srce i inteligenciju igrača", poručio je Udovicić na konferenciji za novinare u hotelu "Olimp" na Zlatiboru, gde se najbolji srpski vaterpolisti pripremaju od 6. do 13. juna.

Iskusni stručnjak očekuje da će igra srpske reprezentacije biti "mnogo bolja" nakon nastupa na turniru u Toskani.

"Trenutno na pripremama imamo 27 igrača. Želeli smo da šansu pružimo mladim momcima za koje će rad u nacionalnom timu predstavljati neprocenjivo iskustvo", naglasio je Udovičić.

Prema selektorovim rečima, ekspedicija Srbije u Firenci brojaće 16 clanova, s obzirom da je u najnovijem dopisu Međunarodne plivačke federacije (FINA) rečeno da svi učesnici fajnal-ejta mogu da prijave 15 igrača.

"Iznenađenjma koje nam serviraju čelnici svetskog vaterpola nikad kraja", prokomentarisao je Udovičić poslednju odluku FINA.

Stručni štab reprezentacije ima problema sa povredama Andrije Prlainovića i Slobodana Sora, ali se svi nadaju da će se ove poteškoće otkloniti u hodu.

"Imamo dogovor prema kome sve probleme, uključujuci i one u vezi sa prelaznim rokom, ostavljamo za trenutke posle rada", zaključio je Udovičić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.