Tucak: Crna Gora je vrh svetskog vaterpola

Izvor: B92, 22.Jul.2023, 15:36

Tucak: Crna Gora je vrh svetskog vaterpola

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak veruje da njegovo tim očekuje težak meč protiv Crne Gore.

Hrvatska i Crna Gora u nedelju od 10 sati sastaju se u osmini finala Svetskog prvenstva u Fukuoki.

"Barakude" su završile na drugom mestu u grupi C, dok su "ajkule" bile treća u grupi D, iza Španije i Srbije.

"Znam njihove igrače i selektora. Jasan mi je njihov sastav, njihov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << način razmišljanja i jasno je da će protiv Crnogoraca biti jako teško. Oni su vrh svetskog vaterpola, uvek su među osam, mada im u poslednje vrijeme izmiču medalje. Dinamična su i mlada ekipa. Kompaktni su i imaju ritam, a ono što mi ne smemo, jeste da upadnemo u taj njihov ritam“, rekao je Tucak.

"Treba nam strogo kontrolisani napad i da sve svedemo na pozicionu igru. Moramo da znamo ko kada završava, sve detalje moramo da dogovorimo i onda verujem u pobedu. Nemamo problema u ekipi, krvavo smo i pošteno radili na pripremama i nadamo se pozitivnom rezultatu“, zaključio je slektor Hrvatske.

U ostalim mečevima osmine finala sastaju se: SAD - Kanada (7.00), Australija - Francuska (8.30) i Japan - Srbija (11.30).

Plasman u četvrtfinale direktno su obezedile Grčka, Italija, Mađarska i Španija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.