Treće i četvrto kolo Druge vaterpolo lige Srbije za vikend

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2022, 12:01

Treće i četvrto kolo Druge vaterpolo lige Srbije za vikend

Vaterpolisti somborskog Poleta u trećem kolu u subotu gostuju ekipi Vračara, dok ih već naredni dan očekuje četvrto kolo, revanš sa Sentom. Somborci su takmičenje počeli odlično. U prvom kolu savladali su slabiju ekipu Sente dok su u drugom bili domaćini favorizovanom Taurunumu. Zemunci su opravdali očekivanja i pokazali zašto žele plasman u viši rang takmičenja, te su na somborskom Štrandu tada slavili sa 14:11. Polet je na drugom mestu u grupi „Sever“ sa jednom pobedom i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jednim porazom, kao i naredni rival, Vračar. Na vodećem mestu je Zemun sa dve upisane pobede, dok je Senta na začelju sa dva poraza. 

Vaterpolista Poleta Danilo Čabrilo smatra da je tim Vračara kvalitetan kolektiv, a Somborci u taj duel ulaze oslabljeni.

"Ekipa Vračara je jedna nova ekipa, imaju tri vrhunska igrača koja igraju u Superligi. Uz momke sa Vračara čine jedan dobar kolektiv, izgubili su prošlo kolo od Zemuna, ali to ništa ne znači. Mi ulazimo malo oslabljeni, bez dva-tri igrača koji su na odmoru. Željno očekujemo i taj revanš sa njima, koji će odlučiti o prva dva mesta koja idu na finalni turnir " rekao je Čabrilo.

Duel Poleta i Vračara počinje u 21 čas u Beogradu.

Druga vaterpolo liga Srbije, poznatija kao Letnja liga, počela je sredinom jula. Sistem takmičenja je takav da postoje dve grupe, sa po četiri takmičara.

U grupi „Sever“ našli su se Polet, Senta, Taurunum i Vračar, dok su u grupi „Jug“ Paraćin, Kraljevo, Goč i Požarevac.

U grupi „Jug“ Požarevac je prvi sa maksimalnim učinkom, a Goč je bez bodova. Liga se igra dvokružnim sistemom, svako sa svakim po dva puta, na domaćem i gostujućem terenu.

Po dve prvoplasirane ekipe prolaze na Fajnal for, a finalisti Druge lige ulaze direktno u Prvu B ligu Srbije.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.