Tragično izgubio život bivši vaterpolo reprezentativac Jugoslavije Dušan Popović

Izvor: Blic, 19.Nov.2011, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragično izgubio život bivši vaterpolo reprezentativac Jugoslavije Dušan Popović

Bivši jugoslovenski vaterpolo reprezentativac Dušan Popović tragično je juče u Mađarskoj izgubio život.

Jedan od naših najboljih centara rođen je 15. juna 1970. godine, a ponikao je u Partizanu sa kojim je ostvario vrhunske rezultate.

Dušan Popović, omiljeni Pop, osvojio je u sezoni 1990/91 Kup kupova i Super kup, a sa "Posilipom" Kup >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šampiona 1997. godine.

Za reprezentaciju je odigrao 132 utakmice i postigao 117 golova. Popović je bio otkrovenja na prvenstvu sveta u Pertu 1991. godine kada je Jugoslavija osvojila zlato, a bio je i u sastavu reprezentacije koja je iste godine bila najbolja na prvenstvu Evrope u Atini.

U januaru 1998. igrao je za reprezentaciju koja je osvojila treće mesto na SP u Pertu.Na FINA Kupu 1989. osvojio je zlato, a 1991. u Barseloni srebro.

U juniorskoj konkurenciji je na svim takmičenjima osvojio zlatnu medalju. Po završetku karijere bavio se trenerskom poslom.

Datum i mesto sahrane Dušana Popovića biće naknadno saopšteni.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dušan Popović (1970-2011)

Izvor: B92, 19.Nov.2011

Bivši jugoslovenski vaterpolo reprezentativac Dušan Popović tragično je u petak izgubio život u Mađarskoj...Jedan od naših najboljih centara rođen je 15. juna 1970. godine, a ponikao je u Partizanu sa kojim je ostvario vrhunske rezultate...Dušan Popović, omiljeni Pop, osvojio je u sezoni 1990/91...

Nastavak na B92...

Vaterpolista Dušan Popović tragično izgubio život

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2011

BEOGRAD -..Bivši jugoslovenski vaterpolo reprezentativac Dušan Popović tragično je juče u Mađarskoj izgubio život...Jedan od naših najboljih centara rođen je 15. juna 1970. godine, a ponikao je u Partizanu sa kojim je ostvario vrhunske rezultate...Dušan Popović, omiljeni Pop, osvojio je u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Bivši jugoslovenski vaterpolo reprezentativac tragično izgubio život

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Nov.2011

BEOGRAD - Bivši jugoslovenski vaterpolo reprezentativac Dušan Popović tragično je juče u Mađarskoj izgubio život.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Preminuo proslavljeni vaterpolista Dušan Popović

Izvor: Vesti-online.com, 19.Nov.2011

Bivši jugoslovenski vaterpolo reprezentativac Dušan Popović tragično je u petak u Mađarskoj izgubio život...Jedan od naših najboljih centara rođen je 15. juna 1970. godine, a ponikao je u Partizanu sa kojim je ostvario vrhunske rezultate...Dušan Popović osvojio je u sezoni 1990/91 Kup kupova...

Nastavak na Vesti-online.com...

POGINUO DUŠAN POPOVIĆ

Izvor: Kurir, 20.Nov.2011, 08:06

Bivši reprezentativac Jugoslavije u vaterpolu Dušan Popović poginuo je preksinoć u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj u 41. godini života. Popularni Pop ponikao je u Partizanu, sa kojim je ostvario vrhunske rezultate. U sezoni 1990/91, na ....Tragedija...Bivši reprezentativac Jugoslavije u vaterpolu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.